Faceți clic pe textul subliniat de mai jos pentru a cumpăra ingrediente!
INGREDIENTE
1 1/4 cană | 135 grame făină de năut
1/2 ceașcă | grame făină de tapioca (făină de arorut)
1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
1/4 cană | ulei din nucă de cocos, topit
1 linguriță | 5 ml extract de vanilie
1/4 cană | 60 ml sirop de arțar
2 linguri zahăr din nucă de cocos
Garnitură de scorțișoară și zahăr de cocos
1 lingură | 15 ml ulei din nucă de cocos, topit
2 linguri zahăr de cocos
1 linguriță scorțișoară
Glazură (opțional)
1/2 cană zahăr pudră *
1/4 linguriță extract de vanilie
2-3 lingurițe lapte vegetal
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE
Într-un castron amestecați împreună făina de năut, tapioca și bicarbonatul de sodiu până se combină. Se adaugă uleiul de cocos, extractul de vanilie, siropul de arțar și zahărul din nucă de cocos până când totul se amestecă complet și se formează un aluat.
Acoperiți cu făină o foaie mare de copt (sau o planșetă de silicon). Formați aluatul într-o minge și apoi întindeți cu sucitorul o foaie dreptunghiulară – aproximativ 22 x 18 cm și 0,60 cm grosime. Utilizați o perie de patiserie pentru a întinde uleiul din nucă de cocos topit pe partea superioară a aluatului.
Într-un castron mic amestecați împreună zahărul și scorțișoara împreună și apoi împrăștiați amestecul peste aluat, în mod egal.
Rulați cu grijă aluatul pentru a forma un rulou de 22 cm. Înfășurați ruloul în folie de plastic și puneți-l în frigider timp de o oră pentru a se întări înainte de feliere.
Preîncălziți cuptorul la 175 ° C. Ungeți o tavă cu ulei de cocos. Puneți deoparte.
Scoateți ruloul din frigider și tăiați în felii de 0,6 – 1,2 cm. Așezați feliile pe tava de prăjituri pregătită – lăsați un centimetru între fiecare bucată.
Coaceți în cuptor timp de 8-10 minute sau până când se rumenesc puțin. Lăsați să se răcească pe tavă timp de aproximativ 5 minute înainte de a le transfera pe suportul de sârmă pentru a se răci complet.
Pentru a face glazura: amestecați ingredientele împreună într-un castron mic până când se obține o pastă. Dacă glazura este prea fluidă, adăugați mai mult zahăr. Dacă este prea groasă, adăugați un pic de lapte vegetal.
NOTA
* Puteți face zahăr pudră din nucă de cocos sub formă de pulbere cu un mixer.Mixați zahărul până când se formează o pulbere.
Informații nutriționale :
Cantitatea pe porție(1biscuit)
Calorii 143 Calorii din grăsimi 63
% Valoare zilnica*
Total grăsimi 7 g 11%
Grăsimi saturate 5 g 25%
Sodiu 32 mg 1%
Potasiu 96 mg 3%
Carbohidrați totali 18 g 6%
Fibre alimentare 1g 4%
Zaharuri 10g
Proteină 2g 4%
Vitamina A 0,1%
Calciu 1,2%
Fier 2,8%
* Valorile zilnice procentuale se bazează pe o dietă de 2000 calorii.
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici: ulei de cocos raw bio,faina de naut bio,sirop de artar,zahar de cocos bio
https://www.facebook.com/asaucykitchen/videos/2269717576651095/