Ingrediente:
4 căni făină pentru toate scopurile
1 1/2 linguriță de sare
1 linguriță praf de copt
3 1/2 căni de lapte integral
6 ouă mari, la temperatura camerei
Instructiuni de preparare:
Într-un bol amestecați împreună făina, sarea și praful de copt.
Încălziți laptele (nu fierbinte).
Într-un castron mare, bateți ouăle cu un mixer electric aproximativ 3 minute, până când devin spumoase. Adăugați laptele cald. Adăugați treptat amestecul de făină și continuați să bateți timp de aproximativ 2 minute.
Lăsați aluatul să se odihnească timp de 1 oră la temperatura camerei.
Preîncălziți cuptorul la 230 de grade C.
Pulverizați cu ulei o tavă de brioșe. Umpleți formele aproape până sus cu aluatul preparat.
Puneți în cuptor și coaceți timp de 15 minute. Reduceți temperatura cuptorului la 190 ° C și coaceți timp de 30-35 de minute, până când devin de culoare maroniu-aurie.
.
Notă:
• Pentru a face popovers este importanta1) cernerea făinii, a prafului de copt și a sării. 2)temperatura ouălor și a laptelui să fie calde înainte de amestecare, 3) odihnirea aluatului la temperatura camerei timp de 1 oră înainte de coacere.