Ingrediente:
1 ceașcă dovlecei ras, stoarse pentru a elimina sucul – aproximativ 4 zucchini mici
1 ou
1/3 cană făină de arorut
2 linguri făină de cocos
1 linguriță oregano
1/2 linguriță sare cu usturoi sau sare de mare
1/4 linguriță piper – ajustați gustul
Instrucțiuni de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180 ° C (355 ° F).
Pregătiți o tavă acoperită cu hârtie de copt. Puneți deoparte.
Spălați dovleceii.Folosind un răzătoare, radeți dovleceii. Stoarceți sucul de dovleac suplimentar cu mâinile. Aruncați sucul de dovlecel. Măsurați dovleceii rași până când ajunge la 1 ceașcă.
Puneați într-un vas dovleceii rași Adăugați ouăle și combinați cu ingredientele solide: făina de arțar, făina din nucă de cocos, oregano, sarea și piperul. Dacă este prea umed adăugați o lingură suplimentară de făină din nucă de cocos.Formați tortilla rotundă și puneți-ο pe hârtia de copt.
Nu trebuie să fie mai groasă decât 0,2 mm.
Repetați până când folosiți toată aluatul. Rețeta scoate aproximativ 6 tortilla cu diametrul de 10 cm.
Coaceți timp de 20-30 de minute sau până când tortilla devine maro auriu.
Se servește caldă sau rece.
Notă:
fără ouă / vegană:
Puneți 1 lingură semințe de in (semințe măcinate de in) cu 2 lingurițe de apă pentru înlocuirea ouălor din această rețetă. Adăugați făina din semințe de in și apă într-un bol mic. Se amestecă și se lasă timp de 5 minute. Adăugați la rețeta de tortilla în locul oului.
Umplutura:
Poți umple aceste tortilla de dovleac cu orice umplutură doriți la alegere, cum ar fi legume prăjite, pui la grătar, verdeață, spanac, avocado, morcovi rași, nuci sau semințe etc.
Informații nutriționale:
porții 6
Cantitatea pe porție
Calorii 54
% Valoare zilnica*
Total grăsimi 1,1 g 2%
Carbohidrați 9,6 g 3%
Fibre alimentare 1.5g 6%
Zaharuri 0,7 g
Proteină 1,6 g 3%
Vitamina A 2%
Vitamina C 6%