Ingrediente pentru jeleuri cu fructe de padure fara zahar:
3/4 cană / 115g căpșuni proaspete, înjumătățite
2/3 cană / 80g zmeură proaspătă
1/2 cană / 70g mure de fructe proaspete
6 linguri pulbere de gelatină vegetală
3/4 cană / 180 ml / apă rece
opțional: eritritol după gust
Instrucțiuni de preparare pentru jeleuri fara zahar:
Puneți gelatina într-un castron. Adăugați apa și lăsați-o deoparte în timp ce faceți sucul de boabe.
Adăugați căpșunile, zmeura și murele la un blender de mare viteză și mixați până când devine netedă.
Se toarnă într-un tifon și se stoarce sucul.
Se toarnă jumătate de suc într-o cratiță și se încălzește la căldură scăzută.
Adăugați gelatina înmuiată și amestecați până se dizolvă.
Scoateți de la căldură și adăugați restul sucului. (Adăugarea sucului în două părți asigură păstrarea culorii.) Scoateți spuma cu o lingură. Dacă doriți puțin dulce, puneți 1-2 linguri de eritritol.
Puneți gelul format în forme de silicon,cu grijă, folosind o pipetă.
Așezați în frigider timp de 2 ore pentru a se întări.
Notă:
Valorile nutriționale sunt calculate pe baza a 15 porții.
Puteți păstra jeleurile în frigider timp de până la 3 zile.
Alte suplimente opționale: 1/2 linguriță praf de vanilie sau extract, 1/2 linguriță scorțișoară, suc de 1/2 lămâie
Informații nutriționale:
Cantitatea pe porție
Calorii 17,5 Calorii din grăsimi 1
% Valoare zilnica*
Total grăsimi 0,1g 0%
Carbohidrați total 1,8g 1%
Fibre alimentare 0,8 g 3%
Zahăr 0.8g
Proteină 2,5 g 5%
- Valorile zilnice procentuale se bazează pe o dietă cu calorii 2000.