Hummus de ciocolata

Cauti o reteta simpla si delicioasa? Mai jos vei gasi reteta pentru cel mai bun hummus de ciocolata, pe care il poti savura cu fructe proaspete. 

This image has an empty alt attribute; its file name is glutenfree.png

Ingrediente pentru hummus de ciocolata:

  • 1 cutie(425 gr) naut fiert, se clătește și se scurge
  • 2 linguri ulei de avocado sau ulei din nucă de cocos
  • 1/3 cană sirop de arțar
  • 2 linguri tahini (se poate substitui cu unt de migdale sau unt de arahide)
  • ¼ cană pudră de cacao
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • ½ linguriță sare de mare fină

INSTRUCTIUNI DE PREPARARE:

  1. Adăugați năutul, uleiul, siropul de arțar și tahini într-un procesator de alimente (mixer,blender)și mixați până când năutul devine neted, cel puțin 1-2 minute.
  2. Adăugați praful de cacao, extractul de vanilie și sarea de mare și mixați până când amestecul este bine combinat.
  3. Dacă amestecul se separa, adăugați într-o lingură de apă caldă la un moment dat, în timp ce mixerul funcționează, până când devine uniform.
  4. Transferați hummus-ul într-un castron și presarați cu sare de mare, dacă doriți.
  5. Serviți imediat sau refrigerați pentru a se îngroșa și serviți atunci când doriti.
  6. Serviti cu fructe proaspete, biscuiti, fursecuri sau covrigi.


NOTA
Sosul hummus se va păstra la frigider până la 5 zile.

Sursa: https://lexiscleankitchen.com/chocolate-hummus/
[facebook url=”https://www.facebook.com/LexisCleanKitchen/videos/323328995724627″ /]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *