Cauti o reteta simpla si delicioasa? Mai jos vei gasi reteta pentru cel mai bun hummus de ciocolata, pe care il poti savura cu fructe proaspete.
Ingrediente pentru hummus de ciocolata:
- 1 cutie(425 gr) naut fiert, se clătește și se scurge
- 2 linguri ulei de avocado sau ulei din nucă de cocos
- 1/3 cană sirop de arțar
- 2 linguri tahini (se poate substitui cu unt de migdale sau unt de arahide)
- ¼ cană pudră de cacao
- 1 linguriță extract de vanilie
- ½ linguriță sare de mare fină
INSTRUCTIUNI DE PREPARARE:
- Adăugați năutul, uleiul, siropul de arțar și tahini într-un procesator de alimente (mixer,blender)și mixați până când năutul devine neted, cel puțin 1-2 minute.
- Adăugați praful de cacao, extractul de vanilie și sarea de mare și mixați până când amestecul este bine combinat.
- Dacă amestecul se separa, adăugați într-o lingură de apă caldă la un moment dat, în timp ce mixerul funcționează, până când devine uniform.
- Transferați hummus-ul într-un castron și presarați cu sare de mare, dacă doriți.
- Serviți imediat sau refrigerați pentru a se îngroșa și serviți atunci când doriti.
- Serviti cu fructe proaspete, biscuiti, fursecuri sau covrigi.
NOTA
Sosul hummus se va păstra la frigider până la 5 zile.