O alternativa sanatoasa la painea clasica este painea din hrisca cu migdale. Aceasta este ideala pentru persoanele intolerante la gluten care vor sa manance sanatos si sa urmeze o dieta low carb si low fat.
Ingrediente pentru paine fara gluten:
- 1 cană / 170g hrișcă, integrala
- ¼ cană / 40g seminte de chia
- ¼ cană / 35g migdale
- 1 cană / 240 ml apă
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:
- Înmuiați hrișca și migdalele în apă.
- Peste noapte este cel mai bine, dar si pentru o oră este suficient.
- Cuptorul preîncălzit la 375F / 190C.
- Scurgeți și clătiți hrișca și migdalele.
- Puneți toate ingredientele pentru pâine în afară de migdale într-un blender și amestecați până devine o compozitie neteda.
- Dacă blenderul dvs. nu este foarte puternic, atunci folosiți semințe de chia pre-măcinate.
- Se toacă migdalele în felii, se amestecă cu compozitia obtinuta, apoi se toarnă într-o tavă de 435cm3 căptușită cu hartie de copt.
- Coaceți pâinea de hrișcă timp de 40 de minute și puteți servi imediat ce a ieșit din cuptor.
- Păstrați pâinea de hrișcă intr-un recipient etanș, odată ce s-a răcit pentru cel puțin 3 zile.
INFORMATII NUTRITIONALE:
8 felii
Cantitatea pe porție:1
Calorii 70
GrăsimI totale 4g
Grăsimi saturate 0g
Grasimi trans 0g
Grasimi nesaturate 3g
Colesterol 0 mg
Sodiu 25mg
Carbohidrați 7g
Carbohidrați net. 0g
Fibre 3g
Zahăr 0g
Alcooli de zahăr 0g
Proteină 2g