Paine din hrisca cu migdale fara gluten

O alternativa sanatoasa la painea clasica este painea din hrisca cu migdale. Aceasta este ideala pentru persoanele intolerante la gluten care vor sa manance sanatos si sa urmeze o dieta low carb si low fat.

This image has an empty alt attribute; its file name is glutenfree.png

Ingrediente pentru paine fara gluten:

  • 1 cană / 170g hrișcă, integrala
  • ¼ cană / 40g seminte de chia
  • ¼ cană / 35g migdale
  • 1 cană / 240 ml apă

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

  • Înmuiați hrișca și migdalele în apă.
  • Peste noapte este cel mai bine, dar si pentru o oră este suficient.
  • Cuptorul preîncălzit la 375F / 190C.
  • Scurgeți și clătiți hrișca și migdalele.
  • Puneți toate ingredientele pentru pâine în afară de migdale într-un blender și amestecați până devine o compozitie neteda.
  • Dacă blenderul dvs. nu este foarte puternic, atunci folosiți semințe de chia pre-măcinate.
  • Se toacă migdalele în felii, se amestecă cu compozitia obtinuta, apoi se toarnă într-o tavă de 435cm3  căptușită cu hartie de copt.
  • Coaceți pâinea de hrișcă timp de 40 de minute și puteți servi imediat ce a ieșit din cuptor.
  • Păstrați pâinea de hrișcă intr-un recipient etanș, odată ce s-a răcit pentru cel puțin 3 zile.

 

INFORMATII NUTRITIONALE:

8 felii
Cantitatea pe porție:1

Calorii 70
GrăsimI totale 4g
Grăsimi saturate 0g
Grasimi trans 0g
Grasimi nesaturate 3g
Colesterol 0 mg
Sodiu 25mg
Carbohidrați 7g
Carbohidrați net. 0g
Fibre 3g
Zahăr 0g
Alcooli de zahăr 0g
Proteină 2g

Sursa:https://www.nestandglow.com/healthy-recipes/buckwheat-almond-gluten-free-bread?fbclid=IwAR1iU05a0BSxaMnIT-mqhpDBBBG7hVTfTeUpXzkw1LYLpOZS-nvtsMEgScA
[facebook url=”https://www.facebook.com/nestandglow/videos/1006920009485220″ /]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *