Colesterolul si trigliceridele din sange sunt reduse consumand roscove

Imagine similară

Valoarea nutritionala

Consumul roscovelor este mentionat inca din primele scrieri mesopotamiene ca sursa pentru sucuri si dulciuri.

Roscova este o sursă excelentă de antioxidanți și fitonutrienți. În același timp, acesta conține tanini care ajută sistemul digestiv să funcționeze bine și suferă de diaree.
Are proprietăți sedative și antiseptice.

Consumul de roscove in mod regulat in cantitati mici este o sursa de beneficii pentru sanatate. Roscova merita sa fie laudata pentru capacitatea de a regla procesul de digestie, avand calitati natural anti-alergice, este antiseptic si anti-bacterian foarte eficient.Influenteaza in mod pozitiv sanatatea fizica si psihica a organismului.

În plus, pudra de carob conține aproximativ 45% proteine, precum și cantități mari de aminoacizi, lizină și arginină,din acest motiv este potrivit pentru sportivii care se află în perioada de antrenament.

Σπιτικό χαρουπόμελο από ολόκληρα χαρούπια - Homemade carob syrup from fresh pods - Vegan in Athens

Roscova este utilizata atat in scop nutritional cat si medical,sub forma de fainuri, siropuri sau ceai. Pastaia de roscova prajita si macinata este utilizata ca înlocuitor de cacao.

Roscovele sunt bogate in zaharuri naturale (sucroza, fructoza si glucoza). Ea este indicată în tratarea diverselor afecţiuni, cum ar fi problemele digestive şi cele cardiovasculare.

Siropul de roșcove conține cantități de tiamina (vitamina B), rivoflaminis (vitamina B2), niacina (vitamina A) și vitamina D2, precum fier, magneziu, potasiu și fosfor. Nu conține gluten și acid oxalic, care reduce capacitatea organismului de a absorbi calciul.

Siropul de roscove se folosea de mii de ani, alaturi de miere, ca indulcitor, inainte de industrializarea zaharului din sfecla sau trestie.

Siropul de roscove era folosit si ca remediu impotriva constipatiei. Este  o sursa naturala de calciu continutul sau de calciu este de 3 ori mai ridicat decat cel al laptelui bun pentru în tratarea osteoporozei.Este, de asemenea, bogat in fier, forfor si fibre naturale.

carob syrup - Photo credit @sandrinefauconnet

Scade nivelul de colesterol in sange. Roscova contine polifenoli , care ajutala reducerea colesterolului „rau” si a trigliceridelor din sange intr -un mod similar cu fibrele dietetice . Antioxidanti naturali Polifenolii din roscove,  fiind antioxidanti puternici , protejeaza organismul impotriva radicalilor liberi si toxinelor din mediu. Sunt o sursa buna de seleniu.Seleniu este un oligolelement important pentru starea generala de sanatate. Seleniul este important pentru functionarea sanatoasa a tiroidei si apararea corpului de infectii .

Pudra de roscove este ideala in alimentatia copiilor mici, inca de la sase luni, este perfecta in dieta zilnica, pentru beneficiile pe care le aduce si este un excelent inlocuitor pentru cei care nu tolereaza pudra de cacao.

Compozitie

  • Bogata in fibre insolubile,roscovele au capacitatea de a reduce in mod natural nivelul de colesterol.
  • Efectele benefice asupra nivelului de colesterol sunt potentate de continutul natural ridicat de lignina si polifenoli, care sunt antioxidanti puternici.
  • Sursa de vitamina E.
  • Conține tiamina (vitamina B), Riboflavina (vitamina B2), B3, niacina (vitamina A), alfa-tocoferol, și vitamina D2.
  • Bogata in antioxidanti si fitonutrienti.
  • Continut ridicat de potasiu și magneziu.
  • Bogata in calciu, fier, fosfor, mangan, bariu, cupru, nichel.
  • Nu contine gluten.

Imagini pentru carob syrup

Pudra de roşcove, bună pentru stomac

  • Nu are contraindicaţii. Făina de roşcovă poate fi consumată fără probleme de copii şi de femeile care alăptează, de persoanele alergice, precum şi de cele care suferă de gastrită, indigestie sau enterocolită. Dozajul folosit depinde de mai mulţi factori, cum ar fi vârsta, problemele de sănătate avute în vedere şi durata tratamentului. Din acest motiv, dacă vrei să faci o astfel de cură, urmează sfatul unui medic şi ţine cont de instrucţiunile de pe ambalaj.
  • Scade colesterolul “rău”. Pudra de roşcove este bogată în calciu, vitaminele A, B2, B3 şi D, minerale ca magneziu, fier, fosfor, mangan şi potasiu şi este o sursă excelentă de proteine şi fibre alimentare. Conţine polifenoli, substanţe antioxidante care ajută la reducerea riscului de a face boli de inimă. În plus, conform unor studii medicale recente, dacă mănânci preparate pe bază de pudră de roşcove, poţi să scazi nivelul colesterolului „rău“, care duce la apariţia bolilor cardiovasculare.
  • De ajutor în afecţiunile digestive. Pentru că pudra de roşcove conţine diverse tipuri de fibre (celuloză, hemiceluloză, lignină), este indicată în caz de diaree, atât la copii, cât şi la adulţi. Ajută la absorbţia lichidelor din tubul digestiv şi reduce procesele de fermentaţie. Mai mult, taninii din roşcovă sunt „prietenoşi“ cu flora intestinală, au efect calmant asupra mucoaselor intestinale şi stomacale, alungă greaţa şi diareea, inhibă dezvoltarea bacteriilor intestinale dăunătoare şi combat refluxul gastro-esofagian.

Scade valoarea colesterolului „rău“

Pudra de roşcove este bogată în calciu,vitaminele A,B2,B3 şi D,minerale ca magneziu,fier,fosfor,mangan şi potasiu şi este o sursă excelentă de proteine şi fibre alimentare. Conţine polifenoli,substanţe antioxidante care ajută la reducerea riscului de a face boli de inimă. În plus,conform unor studii medicale recente,dacă mănânci preparate pe bază de pudră de roşcove,poţi să scazi nivelul colesterolului „rău“,care duce la apariţia bolilor cardiovasculare.

De ajutor în afecţiunile digestive

Pentru că pudra de roşcove conţine diverse tipuri de fibre (celuloză,hemiceluloză,lignină),este indicată în caz de diaree,atât la copii,cât şi la adulţi. Ajută la absorbţia lichidelor din tubul digestiv şi reduce procesele de fermentaţie. Mai mult,taninii din roşcovă sunt prietenoşi cu flora intestinală,au efect calmant asupra mucoaselor intestinale şi stomacale,alungă greaţa şi diareea,inhibă dezvoltarea bacteriilor intestinale dăunătoare şi combat refluxul gastro-esofagian.

Imagini pentru carob

De ce să o consumi roscova

-îmbunătăţeşte digestia;
-poate ajuta la prevenirea cancerului cervical şi de plămâni;
-are acţiune antibacteriană,antivirală şi analgezică;
-poate preveni anemia;
-tratează tusea şi răceala;
-este indicată în tratarea osteoporozei;
-are puţine calorii,fiind eficientă în curele de slăbire.

Truc

Dacă vrei să beneficiezi de calităţile pudrei de roşcove şi să îţi potoleşti senzaţia de foame,poţi să bei pe post de gustare un preparat cu gust dulceag şi foarte săţios. Ai nevoie de 2 căni de lapte,4 linguriţe de pudră de roşcove,2 linguriţe de scorţişoară,o jumătate de linguriţă de ghimbir pudră. Încălzeşte laptele,adaugă condimentele şi pudra,amestecă bine. Lasă acoperit câteva minute.

Poti achizitiona produse din roscove aici: sirop,pudra,faina,ciocolata,miere de albine din roscove

Sursa : http://www.click.ro/utile/sanatate/pudra-de-roscove-buna-pentru-stomac

https://www.clickpentrufemei.ro/sectiune/remedii/articol/descopera-beneficiile-pudrei-de-roscove

2 comentarii la „Colesterolul si trigliceridele din sange sunt reduse consumand roscove”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *