Uleiul de masline extra virgin, este foarte bogat in vitamine, minerale si acizi grasi naturali. Este, de asemenea, convenabil pentru o piele sensibila. Uleiul de masline este un ingredient redutabil utilizat la produse de îngrijire a pielii; bogat in antioxidanti, previne imbatranirea pielii, aparitia ridurilor si a liniilor fine si de asemenea, hrănește, intinereste si protejeaza pielea.
Bogat în vitamina E și A, uleiul de măsline ajută la prelungirea tineretii pielii, hidrateaza, mentine elasticitatea si catifeleaza pielea. De asemenea, uleiul de masline ajuta celulele pielii sa se regenereze.
Uleiul de masline ofera pielii o stralucire naturala. Acesta este adaugat in majoritatea produselor cosmetice; astfel, uleiul de masline este folosit ca exfoliant, produs de curatare sau crema hidratanta. Totodata, acesta poate fi aplicat pe par pentru stalucire, volum, pentru prevenirea matretii si caderea parului.
1. Tratament pentru unghii. Uleiul de masline hidrateaza cuticule si intareste unghiile. Aplicati ulei de masline direct pe unghii si cuticule inainte de a le da forma cu pila de unghii.
2. Indeparteaza petele. Amestecati cateva picaturi de suc de lamaie cu ulei de masline, dupa care aplicati solutia pe degetele si unghiile patate de nuci verzi, visine etc.
3. Balsam de buze. Preparati un amestec din propriul balsam de buze, ulei de masline si ceara de albine, in parti egale. Daca doriti ca balsamul sa fie parfumat puteti adauga cateva picaturi de ulei esential din trandafir, cirese etc. Acest balsam este perfect pentru tratarea buzelor crapate si uscate.
4. Demachiant. Aplicati ulei de masline sub ochi, pe obraji si frunte dupa care stergeti cu un prosop din bumbac imbibat cu apa calduta.
5. Crema anti-acneica. Preparati o pasta din 4 linguri cu sare si 3 linguri ulei de masline. Se aplica pasta pe zona afectat de acnee, se lasa sa actioneze timp de 5 minute dupa care se indeparteaza cu apa calduta si sapun. Timp de o saptamana aplicati zilnic aceasta pasta, si apoi de 2-3 ori pe saptamana. Principiul este ca sarea curata porii prin exfoliere, in timp ce uleiul de masline restabiliste pH-ul natural al pielii.
6. Crema de noapte. Amestecati 1/2 ceasca ulei de masline, 1/4 ceasca otet si 1/4 ceasca apapentru a prepara o crema de noapte care ofera stralucire si sanatate pielii. Uleiul de masline hidrateaza, otetul depigmenteaza, omoara bacteriile si exfoliaza pielea. Inainte de a aplica preparatul stropiti tenul cu apa!
7.Hidratează pielea și îi menține elasticitatea – amestecă-l cu apă și folosește-l ca pe o cremă de corp, față, mâini.
8. Vindecă și ameliorează acneea – deși pare ciudat, uleiul de măsline amestecat cu sare grunjoasă este eficient în exfolierea, curățarea pielii, ameliorarea acneei și eliminarea punctelor negre.
9. Nu astupă porii și nu favorizează apariția coșurilor – pătrunde în piele, lăsând pielea moale și netedă, fără a îngrășa pielea.
10. Curăță pielea sensibilă – vechii egipteni, greci și romani nu au avut săpun dar nu i-au simțit lipsa datorită uleiului de măsline. Ei se masau cu ulei, apoi curățau pielea de celulele moarte și de mizerie. În epoca noastră, foarte multe săpunuri conțin ulei de măsline.
11. Exfoliant ieftin cu aceleași rezultate ca produsele scumpe din spa – se toarnă în palmă ulei de măsline alături de o linguriță de sare sau zahăr și se masează ușor pielea. Pentru exfolierea tălpilor, se combină 2 părți egale de ulei de măsline și miere, puțin zahăr și un strop de suc de lămâie și se masează tălpile foarte energic după ce picioarele au fost ținute în apă caldă 15 minute.
12.Curăță vopseaua/seva/smoala de pe piele – dacă te-ai murdărit cu aceste substanțe, șterge-te cu ulei de măsline și vei avea o piele curată, moale, fermă și netedă.
13. Cel mai bun lubrifiant natural – îl poți folosi ca ulei de masaj, simplu, sau ca ulei purtător de uleiuri esențiale.
14. Reduce aspectul vergeturilor – combină părți egale de unt de cacao și ulei de măsline și masează zilnic vergeturile.
15. Reduce celulita – amestecă-l cu zaț de cafea și masează zonele afectate.
16. Perfect pentru bărbierit – folosește-l în loc de săpun sau cremă de ras pentru un bărbierit confortabil.
17. Demachiant natural – aplică ulei de măsline pe un tampon de vată și șterge ușor machiajul de pe față.
18. Auto-bronzant natural – amestecă-l cu zaț de cafea și aplică pe tot corpul sau adaugă amestecul în cadă.
19. Rimel natural – folosește-l în loc de rimel pentru a obține gene superbe.
20. Hidratează cuticulele – se aplică pe un tampon de bumbac pentru a hidrata cuticulele.
21.Calmează iritațiile de pe pielea bebelușului
22. Protejează mâinile de mizerie – unge-te pe mâini înainte de grădinărit, pentru a preveni acumularea de murdărie și pentru a face curățarea mai ușoară.
23.Menține buzele moi și hidratate – prepară-ți propriul balsam de buze prin combinarea uleiului de măsline cu ceară de albine, în părți egale. Pune-l într-un borcănel de sticlă și unge-te cu vârful degetului.
24. Protejează corzile vocale – este cunoscut faptul că mulți cântăreți fac gargară cu ulei de măsline înaintea concertelor.
25.Condiționează părul – combină-l cu zaț de cafea și freacă bine părul înainte de a folosi șamponul. De asemenea, se poate combina cu balsam de păr pentru a-i accentua efectele.
26. Previne deteriorarea părului
Un alt tratament cu ulei de masline extravirgin foarte simplu de realizat, care va face parul matasos si stralucitor, se face aplicand pe par ulei de măsline extravirgin incalzit usor, acoperiti parul cu un prosop si lasati sa stea astfel de timp de aproximativ o oră, apoi sampon si clatiti , ca de obicei (poate fi necesar să samponati parul de două ori pentru a scăpa de onctuozitate). Acest tratament de par va face parul sanatos si se va adăuga strălucire.
Poti cumpara aici: ulei extra virgin de masline
27. Întărește părul deteriorat – se aplică ulei de măsline pe păr și scalp, după care se acoperă cu o folie de plastic, apoi se încălzește părul cu uscătorul. După 30 min., se dă jos folia și se spală părul cu șampon, ca de obicei.
28. Înfrumusețează părul negru – combină uleiul de măsline cu produsele de îngrijire a părului.
29. Descurcă părul – unge-ți părul cu puțin ulei apoi piaptănă-te.
30. Previne albirea părului – folosindu-l regulat, părul își va închide treptat culoarea.
31. Ucide păduchii – Masează scalpul cu ulei de măsline, așteaptă minimum 30 minute și clătește. Repetă tratamentul o dată la 10 zile, de cel puțin 3 ori.
Nu uitați să adăugați ulei de măsline extravirgin în salate !
Uleiul de masline va îmbunătăți pielea, parul si unghiile, și va hrăni corpul vostru din interior. Amintiți-vă, frumusetea incepe din interior!
Surse: http://www.sfatulmedicului.ro/Remedii-naturiste/uleiul-de-masline-beneficii-si-utilizare_8053
http://www.olivashop.ro/blog/uleiul-de-masline-extravirgin-8-aplicatii-pentru-frumusete-b13.html