Cheesecake cu capșuni

Imagini pentru dairy free strawberry cheesecake

Ingrediente:

Blat

½ ceasca de nuci pecan crude

½ ceasca de făină de migdale

2 curmale

2 linguri ulei de nucă de cocos

1 lingurita scortișoara

un vârf de sare

Umplutura crema:

2 cani de caju crude

½ cana lapte de nucă de cocos

2 linguri de suc proaspăt de lămâie

¼ ceasca de ulei de nucă de cocos, lichid

1/3 ceasca sirop de artar

1 lingură extract de vanilie

½ cești de căpșuni proaspete sau congelate

Felii de capșuni pentru garnitură

PREPARAREA
1. Puneți caju într-un castron mic și acoperiți cu apă rece. Lăsați să se înmoaie peste noapte, sau cel puțin timp de 4 ore, până când sunt moi.

2. Folosind un procesor de alimente, mixați împreună nucile de pecan, făina de migdale, curmalele, uleiul de cocos, scorțișoară și un vârf de sare. Mixați până când toate componentele au format împreună o pasta omogenă .

3. Răsturnați compozitia formata intr-o forma de tort detasabila. Cu degetele apăsați  blatul în partea inferioară a tăvii pentru a forma un strat uniform.

4. Scurgeți caju-ul înmuiat și puneți  în vasul procesorului de bucătărie. Adăugați laptele de cocos, sucul de lămâie, uleiul de cocos, siropul de arțar și extractul de vanilie. Amestecați  până când ajunge la o consistență netedă, aproximativ 5-7 minute.

5. Se toarnă aproximativ ⅔ din amestecul de caju peste blatul din forma de tortt. Utilizați o spatulă pentru a împrăștia ușor amestecul, apoi aranjati suprafata pentru a obține un strat neted și uniform.

6. Se da la frigider, în timp ce pregătiți al doilea strat, aproximativ 10 minute.

7. Pentru cel de-al doilea strat, adăugați căpșunile în amestecul de caju rămas și procesați-le până când devine o compozitie netedă.

Imagini pentru dairy free strawberry cheesecake

8. Răsturnați amestecul de căpșuni peste primul strat deja întărit. Utilizați o spatulă pentru a întinde ușor comozitia pe toata suprafața într-un strat uniform.

9. Puneți pe deasupra căpșunile feliate.

10. Se da la frigider cheesecake-ul până când acesta este complet solid, cel puțin 4 ore.

11. Pentru a servi, lăsați cheesecake-ul la temperatura camerei timp de cel puțin 10 minute înainte de feliere.

Poti cumpara produsele necesare retetei aici: http://erroso-bio.ro/

https://www.facebook.com/officialgoodful/videos/1750584135012045/

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *