Paine cu faina de roscove

Imagini pentru ψωμι με χαρουπαλευρο

Ingrediente:

500 g făină integrală (grau,spelta)
150 g făină de roșcovă
10 g melasa sau petimezi din struguri sau sirop de roscove
15 g sare
1 pliculeț cu drojdie
1 lingura ulei de măsline
400 ml de apă călduță

Preîncălziți cuptorul la 200 ° C .
Puneți toate ingredientele în mixer cu cârlig pentru frământat aluat.
Se amestecă la viteză medie până când se face un aluat care se curăță de pe pereții vasului.
Ungeți ușor un castroncu ulei, puneți aluatul înăuntru și lăsați să se odihnească timp de 30 de minute sa crească.
Formați o pâine rotundă cu mâinile și puneți-o într-o  tavă tapetată cu hârtie de copt.
Coaceți timp de 25 de minute la 180 ° C .

Imagine similară
Făina de roşcove seamănă atât de bine la gust cu ciocolata, încât foarte puţini oameni fac diferenţa. Spre deosebire de cacao care conţine cofeină şi alte substanţe nedorite din punct de vedere al sănătăţii, roşcova conţine carbohidraţi buni şi zaharuri. Pe lângă acestea, roşcova mai conţine calciu (conţine calciu de trei ori mai mult decât laptele), fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, fier, mangan, zinc, cupru. De asemenea, roşcova vine “echipată” cu cantităţi considerabile de vitamine: vitamina A, complex de vitamine B, vitamina C, D şi E. Conţine 7% proteine şi foarte puţine grăsimi. Este bogată în pectină. Pectina este un element important în alimentaţie, pe masură ce i se descoperă proprietăţile. S-a descoperit,spre exemplu că, pectina este eficientă în a elimina anumite elemente radioactive din organism. Cu siguranţă, asta o face să devină foarte importantă în zilele noastre, când alimentele sunt mai mult sau mai puţin contaminate. Pectina este de foarte mare ajutor în reglarea digestiei.
Taninii conţinuti de roşcova inhibă enzimele digestive, inactiveaza bacteriile coli şi susţin în acelaşi timp dezvoltarea unei flore binefăcătoare de bacterii intestinale. În general, roşcova are efect calmant asupra stomacului şi mucoaselor intestinale, de aceea, este utilizată pentru a uşura greaţa şi diareea.
Are efectele benefice asupra nivelului de colesterol sunt potentate de continutul natural ridicat de lignina si polifenoli, care sunt antioxidanti puternici, de obicei prezenti in produsele alimentare pe baza de plante.

Pudra de roscove este un indulcitor natural foarte sanatos, avand capacitatea de a regla nivelul de glucoza din sange. Roscova contine fibre, care ajuta la reglarea in mod natural a nivelului zaharului din sange, ceea ce este deosebit de benefic pentru persoanele cu diabet zaharat.

Pudra de roscova cruda contine taninuri, bogate in acid galic, care ii confera toate aceste efecte beneficie care fac din roscova un medicament natural. Roscova este un anti-viral eficient si o buna sursa de antioxidanti. Combinatia acestor proprietati il face foarte eficient in cazul celor care sufera de diaree din cauze infectioase.

Imagini pentru ψωμι με χαρουπαλευρο

Intr-o lingura de pudra de roscove sunt 7,1 grame de carbohidrati, 3,2 grame de fibre alimentare, ceea ce reprezinta 13 la suta din valoarea zilnică de fibre. O lingura de pudra contine 3,9 grame de zahar si 0,4 grame de proteine ​respectiv 1% la suta din cantitatea zilnica necesara​.
Pudra de roscove este ideala in alimentatia copiilor mici, inca de la sase luni, este perfecta in dieta cotidiana, pentru beneficiile pe care le aduce si este un excelent inlocuitor pentru cei care nu tolereaza pudra de cacao.
Consumul de roscove in mod regulat in cantitati mici este o sursa de beneficii pentru sanatate. Roscova isi merita aprecierea pentru capacitatea de a regla procesul de digestie, avand calitati natural anti-alergice, este antiseptic si anti-bacterian foarte eficient.

Poti cumpara aici: faina de roscove,pudra de roscove,sirop de roscove,miere de roscove

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *