Ingrediente:
2 mere roșii medii sau 4 mere mici roșii
¼ ceasca cidru de mere
4 linguri de apă
1 lingură de făină(de spelta,ovaz)
2 lingurițe de zahăr de cocos(are un indice glicemic scăzut)
¼ linguriță scortisoara si cuisoare macinata
1 ou, ușor bătut
⅛ linguriță zahăr de cocos pentru ornare
Aluat : 1 ½ cești cu făină (de spelta,ovaz),¼ linguriță sare, ¼ ceașcă ulei de masline, ¼ cană lapte
Preîncălziți cuptorul la 200 ° C. Tăiați două mere în jumătate (sau tăiați o treime a celor patru mere mici). Utilizați un dispozitiv de curățat pepene galben sau o lingură mică pentru a scoate miezul din fiecare jumătate de măr, lăsând un perete groas de 2-3 cm. Scoateți și aruncați semințele iar miezul se taie în bucăți mici. Într-o cratiță mică, se amestecă mărul tocat, cidru, 3 linguri de apă, 1 lingură de făină, 2 lingurițe de zahăr de cocos și condimentele. Se gateste si se amesteca pana cand merele sunt inmuiate si lichidul s-a ingrosat,3 – 5 minute. Umpleți cojile de mere. Pentru pregătirea aluatului: Într-un castron amestecați făină și sarea. Adăugați uleiul și laptele; amestecați ușor cu o furculiță până când se combină ingredientele. Adunați amestecul într-o minge, frământați ușor. Intindeți un disc de circa 10 cm diametru. Tăiați patru cercuri din aluat. Decupați benzi de aluat într-un model de zăbrele și puneți pe partea de sus a merelor. Într-un castron amestecați împreună oul și 1 lingură de apă. Puneți amestecul de ou peste cocă și, dacă doriți, presărați cu zahăr. Puneți plăcinte pe o foaia de copt.Coaceți 20-25 de minute sau până când merele s-au înmuiat.Serviți imediat.
https://www.facebook.com/EatingWell/videos/10155865827825798/