Ingrijirea corporala
Ingrijirea naturista este si ingrijirea cea mai sanatoasa pentru pielea noastra. Ea utilizeaza doar uleiuri si lotiuni naturale, mult mai sanatoase comparativ cu unguentele derivate din chimicale sintetice. Ingrijirea naturala a pielii este de fapt cea mai sanatoasa metoda de ingrijire.
Odata inceputa cura cu cosmetice naturale, organismul tau iti va multumi si te vei simti mult mai bine. Cosmeticele naturale contin extracte de fructe,vitamine si minerale de provenienta strict naturala.
Pielea raspunde foarte bine la cosmeticele naturale. Si este si de asteptat sa fie asa, intrucat in definitiv ingredientele din cosmeticele naturale sunt si cele intalnite in alimentatia sanatoasa zilnica. Cosmeticele naturale pot fi procurate din multe magazine, multe dintre ele avand si reprezentante virtuale care pot fi accesate cu ajutorul internetului.
Ingrijirea fetei
Ingrijirea fetei trebie sa fie o parte integranta a rutinei zilnice in vederea obtinerii sanatatii pielii. Ingrijirea fetei include spalarea, hidratarea, exfolierea si tratamentele faciale. Trebuie alese acele produse care se pot folosi cu usurinta si care sunt dedicate fiecarui tip de ten in parte. Alegerea produselor de catre utilizatorii de produse cosmetice se bazeaza din ce in ce mai mult pe educatia lor medicala.
Ingredientele din cosmeticele naturale:
Nu te poti uita intr-o revista fara sa vezi produse ce contin vitamina C. Vitamina C lumineaza tenul si ii ofera o aparenta de claritate. Extractul de strugure este similar vitaminei C ca si mecanism de actiune, in timp ce uleiul de morcov reduce ridurile si intinereste pielea fetei.
Cand vine vorba despre hidratare, natura nu dezamageste. Printre cei mai des utilizati agenti de hidratare se afla untul de shea si glicerina. Ei ajuta in atragerea umiditatii din atmosfera la nivelul pielii. Uleiul de migdale, ceara de albine si uleiul de avocado sunt agenti emolienti care asigura o hidratare profunda a pielii.
Poti cumpara aici: ulei de mastic,apa de mastic,guma de mastic,lacrimi de mastic,pudra de mastic
Masticul este un produs traditional grecesc. Se obtine din rasina unui arbore exotic care se numeste Pistacia lentiscus. Masticul este cunoscut de mii de ani pentru proprietatile sale precum vindecarea gastroenteritei, prevenirea cariilor si eliminarea infectiilor fungice.
Aceasta rasina poate fi consumata ca bautura digestiva, ca aroma gastronomica, fiind folosita in medicina si in cosmetica. Masticuleste comercializat in diverse forme: ulei, cristale(lacrimi), apa aromata, guma de mestecat sau pudra de mastic.
Nivelul crescut de antioxidanti si compusi antifungici face din mastic un supliment extraordinar pentru mentinerea sanatatii pielii. Ajuta la reducerea daunelor radicalilor liberi, vindeca iritatiile pielii si amelioreaza procesul imbatranirii.
S-a demonstart ca masticul are un rol antioxidant, antiinflamator, antimicrobian, iar uleiul extras din rasina are proprietati tamaduitoare. Cremele imbogatite cu un astfel de ulei lupta impotriva imbatranirii pielii, stimuleaza productia de colagen si imbunatatesc elasticitatea pielii. De asemenea, sunt formulate produse pentru tenul gras, deoarece uleiul din mastic echilibreaza excesul de sebum. O piele patata sau cu tendinta acneica beneficiaza, de asemenea, de pe urma acestui ingredient. Iti recomand un remediu excelent pentru tenul foarte gras sau cu tendinta acneica: toarna apa fierbinte intr-un bol si adauga patru picaturi de ulei de mastic. Acopera-ti capul cu un prosop si stai cu fata in abur, cu ochii inchisi, pret de cinci minute. Apoi, sterge fata cu un prosop curat si tapoteaz-o cu o discheta imbibata cu un mix format din: jumatate de lingurita apa de trandafiri, jumatate de lingurita de suc de lamaie si o picatura de ulei de mastic care va micsora porii deschisi.
Apa distilată cu mastic poate fi utilizată pentru a pulveriza fața sau corpul, ca o loțiune. Este ideală pentru curățarea, hidratarea și tratarea pielii.
Apa din mastic poate fi folosita in creme,ca soluție orală.Este dovedit faptul ca previne diverse probleme ale cavitatii orale, fiind folosita in formularea pastelor de dinti sau a apelor de gura.
Pasii ingrijirii zilnice a pielii:
Curatarea
• Presupune inlaturarea prafului, a sebumului, a transpiratiei, a celulelor moarte, a bacteriilor si a diverselor produse cosmetice aplicate;
• Pielea normala si uscata necesita curatare de doua ori pe zi, in timp ce tenul gras necesita curatare de cel putin 4-5 ori in fiecare zi;
• Un agent ideal de curatare trebuie sa aiba un pH neutru sau similar celui al pielii normale, intre 5.5 si 6.5.
• Agentii de curatare a tenului cel mai des utilizati sunt sapunurile, care au un pH intre 11 si 14, ceea ce le face perfecte pentru pielea grasa, dar improprii pentru ingrijirea tenului normal sau mixt; din acest motiv, trebuie evitata utilizarea lor in cazul tenului uscat sau imbatranit;
• Ca alternativa la spalatul cu apa si sapun au aparut numerosi agenti de curatare sub forma de lotiuni, geluri, spume sau uleiuri;
• Toate aceste formule au trei ingredienti principali: ulei, ceara si apa, in proportii variabile de la produs la produs, in functie de tipul de ten pentru a carui ingrijire sunt destinate fiecare in parte;
• Uleiurile pentru copii pot fi folosite ca si agenti de curatare pentru pielea uscata;
• Aplicarea unui exfoliant usor pentru 1-2 minute la nivelul fetei o singura data pe saptamana (si de doua ori in cazul tenului gras) are efecte benefice, prin indepartarea celulelor moarte de la suprafata pielii si prin stimularea circulatiei sangelui;
• Toate tipurile de curatare sunt urmate de spalare cu apa din abundenta.
Tonifierea
• Tonifierea urmeaza de obicei curatarii pentru indepartarea prafului si a urmelor de lipide, si ajuta la restaurarea pH-ului natural al pielii, alterat in urma procesului de curatare;
• Ingredientele active sunt alcoolul si apa;
• Tonerul are actiune astringenta si poate fi procurat de cele mai multe ori sub forma de solutii alcoolice de diverse concentratii;
• Tonifierea este un pas optional intre curatare si hidratare;
Hidratarea
• Pielea este rezervorul a 30% din apa intregului organism;
• Apa din piele asigura supletea si elasticitatea pielii;
• In conditii atmosferice normale, pielea retine apa din organism prin mai multe mecanisme, dintre care cele mai importante sunt:
– productia de sebum care reduce pierderea de apa din piele;
– productia de NMF – factorul natural de hidratare – care retine apa in celulele epidermului;
– lipidele structurale, cele care unesc si leaga intre ele celulele pielii, printr-o actiune de bariera in fata pierderilor transcutanate de apa.
• Continutul natural de apa este adeseori alterat de diversi factori din mediul inconjurator, si din acest motiv este nevoie sa utilizam agenti hidratanti.
• Agentii hidratanti actioneaza ca o bariera dubla prevenind evaporarea apei dar in acealasi timp si refacand cantitatea de apa pierduta. Ei sunt utilizati dupa curatarea pielii.
Etichetele produselor cosmetice
Un aspect foarte important atunci cand alegem un produs cosmetic este sa ne uitam cu mare atentie pe eticheta acestuia. Administratia Americana a Medicamentelor a clasificat cosmeticele in 13 categorii, fara a stabili insa si reguli foarte stricte in ceea ce le priveste. Actualmente se sustine ideea coform careia orice producator poate adauga ingredientele pe care le doreste, fara aprobare din partea guvenului american. Chiar daca 7 toxine au fost respinse categoric, multe dintre cele utilizate in prezent, chiar cu toate avizele, contin si ele substante toxice sau carcinogenice. Bugetul Agentiei Nationale Americane a Medicamentelor (FDA) are prevazut pentru verificarea produselor cosmetice mai putin de un singur procent din total.
Multe produse comerciale de ingrijire a pielii contin substante cancerigene si toxice; in mod surprinzator, nici angajatii firmelor care produc aceste cosmetice si care lucreaza zilnic cu aceste substante nu sunt supusi unor testari medicale regulate. Multe substante sunt considerate ca fiind inofensive, dar ele se pot acumula in organism si ar putea crea probleme de sanatate la distanta de zeci de ani.
Acesta este motivul pentru care exista multe dezbateri si confuzii privitoare la cosmeticele naturale. Daca un produs se lauda cu continutul lui bogat in ingrediente naturale, acestea ar trebui sa apara inscriptionate ca atare pe eticheta. Mai mult, ar trebui ca ordinea de listare a ingredientelor pe eticheta produsului sa fie ordonata in sensul scaderii ponderii compusilor utilizati in preparare.
Daca vreunul dintre ingredienti nu vi se pare in regula sau daca nu cunoasteti actiunea sa, puteti cauta informatii legate de acesta online, utilizand motoarele de cautare. Ingredientele nesanatoase trebuie eliminate si evitate pe cat posibil. Dupa cum este bine sa eliminati chimicalele din alimentatie, acelasi lucru trebuie facut si in cazul toxinelor care ne pot afecta pielea.
http://erroso-bio.ro/despre-mastic/
Surse: http://www.sfatulmedicului.ro/Ingrijirea-pielii/ingrijirea-pielii-prin-metode-naturale_6143
http://crysbeautyspa.com/sanatate/masticul-o-rasina-greceasca-cu-beneficii-miraculoase/