Ingrediente:
1 ceasca / 150g migdale,
1 cană / 150g curmale
4 linguri unt de arahide sau orice altfel de unt(migdale,fistic,samburi de caise)
2 linguri sirop de arțar
1 linguriță sare de mare
1 lingurita vanilie
125gr.ciocolată
fistic / migdale / alune /nuci pentru decorare
Modul preparare:
Amestecati intr-un mixer migdalele și curmalele până când acestea sunt omogenizate și bine combinate.
Îtindeți amestecul într-un vas cu ajutorul degetelor.
Se amestecă împreună untul de arahide, siropul de arțar, sarea și vanilia.
Răspândiți caramelul din untul de arahide pe partea de sus a compozitiei de migdale și curmale.
Așezați vasul în congelator timp de o jumătate de oră pentru a se întări.
Scoateți din congelator prajitura și tăiați în mici pătrate.
Se topește ciocolata și înmuiați fiecare pătrat cu o furculiță în ciocolată topită.
Se presara cu fistic,nuci, etc. pisate, în timp ce ciocolata este încă lichidă, apoi se pune pe un suport din sârmă.
Se pot păstra în frigider câteva săptămâni.
Poti cumpara aici: unt de arahide,unt de samburi de caise,sirop de artar
https://www.facebook.com/nestandglow/videos/831409813702908/