Prajitura de ciocolata cu smochine,bogata in calciu

Calorii: 230 cal

Vegan and dairy free fudge high in calcium
Ingrediente
Blatul din smochine:
2 cani / 280g semințe de susan
1 ceasca / 140g de migdale
1 cană / 150g  smochine uscate( cu codita îndepărtata)
1 ceasca stafide
5 linguri petimezi(concentrat) din struguri sau sirop de roscove
4 linguri pudra de cacao
1 lingura de scortisoara

Easy and healthy Calcium Chocolate Vegan Fudge

Glazură de ciocolata cu avocado:
2 avocado
4-6 linguri de îndulcitor, cum ar fi sirop de arțar sau sirop de roscove
2 linguri ulei de cocos
4 linguri pudra de cacao
Preparare:
Puneți semințele de susan și migdalele în procesorul de bucătărie și amestecați pentru câteva minute până când se omogenizeaza componentele bine.
Adăugați smochinele în procesorul de alimente și amestecați pentru câteva minute până când se formeaza ca un aluat lipicios pe care il strangem într-o minge.
Intindeți mai apoi compozitia intr-un strat gros intr-un vas.
Combinați toate ingredientele glazurei împreună într-o vas mic, poate fi necesar să adăugați câteva linguri de apă.
Întindeți glazura peste prajitura din smochine și o dati la rece..
Se poate menține timp de trei zile în frigider cu glazură sau câteva săptămâni fără glazură.

Poti cumpara aici: sirop de artar,petimezi din struguri,sirop de roscove,ulei de cocos,stafide

https://www.facebook.com/nestandglow/videos/808223749354848/

 

Această prăjitură vegană combină cateva dintre cele mai bogate surse de calciu, cum ar fi semințele de susan, smochinele, migdalele,petimezi și siropul de roscove.

Seminţele de susan reprezintă o sursă importantă de calciu, fibre şi alte minerale esenţiale pentru sănătatea organismului şi a pielii. Seminţele de susan conţin şi grăsimi sănătoase, necesare pentru buna funcţionare a metabolismului şi a sistemului endocrin.

Precauţii şi contraindicaţii

Anumite persoane pot prezenta reacţii alergice la seminţele de susan. Ȋn acest caz nu se recomandǎ utilizarea seminţelor mai ales cǎ pacientul poate experimenta anumite recţii alergice precum: urticarie, dermatită şi mâncărime.

Smochinele sunt surse bogate în calciu – mineral care previne instalarea osteoporozei şi a problemelor dentare – şi antioxidanţi care au rolul unui scut protector împotriva acţiunii radicalilor liberi.

Efecte adverse ale consumului de smochine

Reacţiile alergice la smochine şi interacţiunea cu alte medicamente sunt rare, dar există şi cazuri când latexul sau polenul poate cauza reacţii adverse. De asemenea, evitaţi să consumaţi smochine dacă urmaţi un tratament cu antioagulante, deoarece vitamina K din fructe poate subţia excesiv sângele, favorizând apariţia anemiei şi a intoxicaţiilor la nivelul ficatului.

Roscova reprezinta o sursa importanta de Calciu din mai multe motive : are mult Calciu (348 mg%) si putin Fosfor (79 mg%), mult peste raportul minim necesar pentru absorbtia metalului (Ca / P > 1,7)

Nu are contraindicaţii.

 

 

Citeste mai mult: adev.ro/ogb1hy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *