În mitologia greacă, se spune că “zeul Apollo a afirmat că dacă guliile merită greutatea lor în plumb, iar sfeclele greutatea lor în argint, ridichile ar merita desigur greutatea lor în aur”. În plus, “Herodot arăta că sclavilor care clădeau piramidele li se dădeau să mănânce usturoi şi ridichi pentru a rezista la munca grea şi îmbolnăviri”.
RIDICHILE COMBAT PIETRELE LA RINICHI
Ridichile stimulează apetitul şi digestia. În Evul Mediu se foloseau pentru eliminarea din viscere a tumorilor maligne şi ca antidot în otrăviri. Ridichea mai era folosită pentru proprietăţile diuretice şi pentru combaterea pietrelor la rinichi şi vezica urinară. Ultimele calităţi menţionate sunt confirmate ştiinţific şi folosite şi în prezent. Protejează ficatul şi bila, fiind indicate celor care suferă de insuficienţă hepatică, colecistită şi alte afecţiuni hepatice. Mai sunt recomandate celor care au aşa-numitul “stomac leneş” şi celor care suferă de aerofagie.
CEAPA VERDE PREVINE CANCERUL
Conţine numeroşi antioxidanţi care previn degradarea celulelor de către radicalii liberi. Determină scăderea colesterolului şi scade probabilitatea de a dezvolta boli cardiovasculare. Sulful prezent în ceapă îi dă şi gustul special, dar şi previne afecţiunile inimii şi duce la scăderea valorii glicemiei. În plus, datorită vitaminelor C şi K pe care le conţine, ceapa verde menţine densitatea osoasă. Are proprietăţi antivirale şi antibacteriene. De aceea, este folosită pentru a trata răceala şi gripa.
USTUROIUL VERDE STIMULEAZĂ IMUNITATEA
Usturoiul verde dă şi el un impuls sistemului imunitar. Conţine şi el un compus al sulfului care îi dă mirosul şi gustul specifice. Nu te feri de el. Tocmai acesta este cel care stimulează celulele care apăra organismul de boli. Are şi efecte antibacteriene şi antiinflamatorii care pot ajuta la vindecarea infecţiilor existente, inclusiv a celor gastrointestinale. Este bogat în fier şi poate trata sau preveni anemia. Ajută la buna funcţionare a inimii pentru că ţine în frâu nivelul colesterolului.
SALATA VERDE TE AJUTĂ SĂ DORMI BINE
Salata verde este un excelent aperitiv. Favorizează digestia şi este, totodată, uşor laxativă. Ea calmează inflamaţiile dureroase ale ficatului, vezicii biliare şi intestinelor. Are acţiune antispastică şi calmantă. Salata e indicată în palpitaţii, tuse spasmodică. Este şi uşor hipnotică, anafrodiziacă, hipoglicemiantă şi laxativă. Proprietăţile diuretice sunt completate de cele privind eliminarea masivă a uraţilor. De aceea, este recomandată în nefrită, litiază urică, gută şi artrită.De asemenea, favorizează reglarea ciclului menstrual. Ar trebui să fie folosită abundent la masa de seară pentru că favorizeaza instalarea unui somn liniştit. Combate constipaţia, provocând evacuarea bolului intestinal în dimineaţa următoare.
Surse: http://cyd.ro/salata-de-verdeturi-iti-aduce-vindecarea/