Ingrediente:
Prăjitura:
1 1/2 ceașcă | 200 grame curmale
1 1/2 căni | 115 grame nuci pecan (se pot înlocui cu nuci)
Crema:
2 cesti | 290 grame caju crude înmuiate în apă peste noapte
3/4 cești | 168 grame piure de dovleac
2 lingurite de condimente(scorțișoară,nucșoara,anason)
3 linguri |45 ml sirop de arțar
1 lingurita | 5 ml extract de vanilie
3 linguri | 45 ml ulei de nucă de cocos
1 lingurita | 5 ml suc de lamaie
Topping:
2 linguri |10 grame nuci pecan tocate
1/2 ceașcă | 90 de grame de ciocolată neagră topită
Instrucțiuni:
Puneți caju într-un castron și acoperiți cu apă. Lasati să stea peste noapte pentru a le folosi cand aveti nevoie a doua zi.
Prăjitura:
Puneți curmalele și nucile pecan într-un mixer. Amestecati împreună până la curmalele și nucile pecan sunt bine omogenizate. Dacă amestecul dvs. este prea uscat adăugați încă câteva curmale. Este posibil să trebuiască să vă opriți pentru a îndepărta depunerile de pe pereții mixerului.
Intindeți compozitia formată într-o formă, până când se împrăștie uniform.
Crema:
Incepem prin a scurge apa din coju și apoi se amestecă într-un mixer cu ingredientele cremei. Combinați-le împreună până devine o cremă netedă.
Gustați și reglați aroma după gust. Adăugați zeamă de lămâie sau 1-2 mai multe linguri sirop de arțar pentru mai multă dulceață.
Se toarnă umplutura peste prăjitură și se întinde în mod egal. Presărați nucile pecan tăiate pe deasupra.
Acoperiți cheesecake-ul și puneți-l în congelator timp de 4-5 ore.
Înainte de a servi, topiți ciocolata neagră în bain marie, amestecând în mod constant. Îndepărtați ciocolata de la căldură și lăsați-o să se răcească timp de un minut sau două înainte de a o pune peste prăjitură.
Păstrați in congelator.
Poti cumpara aici: ciocolata,sirop de artar,ulei de cocos
https://www.facebook.com/asaucykitchen/videos/2023438057945716/