Pâine cu făină de roscove

Imagini pentru bread with carob

Ingrediente:

720 gr. făină integrala(sau spelta)

160 gr.faina de roscove

520 gr. apă

64 gr. ulei de măsline

16 gr. drojdie proaspătă

160 gr.nuci

16 gr.sare.

Imagini pentru bread with carob

Instrucțiuni de preparare:

Puneți într-un castron făina integrală(spelta). Cernem faina de roscove,pe care o adăugăm la făina din castron.Se dizolvă drojdia proaspătă cu apă călduță. Se toarnă drojdia în amestecul de făină. Se amestecă până când materialele s-au unit bine intre ele. Se adaugă apa la temperatura camerei. Frământați timp de aproximativ 5 minute până când materialele sunt complet îmbinate. Adăugați uleiul de măsline.Se amestecă. Presărați o suprafață curată cu făina și frământați, aproximativ 20 de minute – rezultatul vă va recompensa. Adăugați sarea peste nuci si le pisați intr-o piuliță. Adăugați nucile în aluat. Frământați până când nucile sunt bine încorporate în aluat.Ungem o formă de pâine cu ulei. Dăm aluatului nostru forma dorită. Ungeți-l și puneți-l in tava de copt. Acoperiți și lăsați să crească timp de aproximativ 45 de minute. Coaceți la 210 grade Celsius timp de aproximativ 30-35 de minute.

Găsiți sa cumparăti pe site-ul evzinshop,aici: ulei de masline

Imagini pentru bread with carob

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *