Ingrediente:
720 gr. făină integrala(sau spelta)
160 gr.faina de roscove
520 gr. apă
64 gr. ulei de măsline
16 gr. drojdie proaspătă
160 gr.nuci
16 gr.sare.
Instrucțiuni de preparare:
Puneți într-un castron făina integrală(spelta). Cernem faina de roscove,pe care o adăugăm la făina din castron.Se dizolvă drojdia proaspătă cu apă călduță. Se toarnă drojdia în amestecul de făină. Se amestecă până când materialele s-au unit bine intre ele. Se adaugă apa la temperatura camerei. Frământați timp de aproximativ 5 minute până când materialele sunt complet îmbinate. Adăugați uleiul de măsline.Se amestecă. Presărați o suprafață curată cu făina și frământați, aproximativ 20 de minute – rezultatul vă va recompensa. Adăugați sarea peste nuci si le pisați intr-o piuliță. Adăugați nucile în aluat. Frământați până când nucile sunt bine încorporate în aluat.Ungem o formă de pâine cu ulei. Dăm aluatului nostru forma dorită. Ungeți-l și puneți-l in tava de copt. Acoperiți și lăsați să crească timp de aproximativ 45 de minute. Coaceți la 210 grade Celsius timp de aproximativ 30-35 de minute.
Găsiți sa cumparăti pe site-ul evzinshop,aici: ulei de masline