INGREDIENTE
⅔ ceașcă (75 g) făină de cocos
⅓ ceasca (65 g) zahar nuca de cocos
¼ linguriță de sare de mare
⅓ ceașcă (75 g) unt rece
2 linguri (30 ml) ou (aproximativ 1 ou mare)
½ linguriță (2,5 ml) extract de vanilie
Ganaj:
⅓ ceașcă de ciocolată neagră
Gasiti sa cumparati aici: ulei de cocos,zahar de cocos,ciocolata
PREPARARE
Într-un castron amestecați împreună făina de nucă de cocos (cernută), zahărul de cocos și sarea de mare pentru a se combina bine.
Tăiați untul rece în bucăți mici, apoi adăugați în amestecul de făina de cocos folosind o spatulă sau o furculiță.
Odată ce amestecul de aluat seamănă cu textura nisipului umed, adăugați extractul de vanilie și oul. Se amestecă cu o spatulă sau o lingură de lemn. Aluatul ar trebui să înceapă să se unească într-o minge.
Taie o bucată mare de folie de plastic și pune-o pe tejghea. Înveliți folia de plastic peste aluat și începeți să o rotiți într-un rolou cu diametrul de aproximativ 5 cm.
Înghețați ruloul de aluat timp de aproximativ 30 de minute pentru a vă întări. Alternativ, se poate lasa la frigider peste noapte (până la 3 zile).
Când doriți să coaceți biscuiții, preîncălziți cuptorul la 180°C și tapetați o tavă cu hârtie de copt.
Așezați ruloul de aluat răcit pe o placă de tăiere și scoateți folia de plastic. Împărțiți ruloul în 16 biscuiți și asezați-i pe tava pregătită.Coaceți biscuiții timp de 8-11 minute. Aceștia ar trebui să fie încă moi (nu-i lăsați să se întunecă prea mult).
Lăsați biscuiții să se răcească pe foaia de coacere timp de aproximativ 10 minute. După aceea, transferați biscuiții pe un suport pentru a se răci complet.
Între timp, topiți chipsurile de ciocolată pe bain marie. Puteți muia jumătate din biscuit în ciocolata topită și apoi îi puneți pe un grătar să se scurgă excesul de ciocolată.
A se depozita într-un recipient acoperit timp de 3-5 zile.
Notă
Untul poate fi înlocuit cu ghee sau cu ulei de cocos solid în această rețetă.
https://www.facebook.com/LeelaLicious/videos/1483521841716976/