Rodia cu beneficiile sale intr-un concentrat.Petimezi – suc de rodie pur concentrat

Încă din antichitate, rodiei i s-au atribuit calități curative. Deși rădăcinile, frunzele și scoarța sunt bogate în anumiți alcaloizi fiind folosite în scopul întăririi sănătății, fructele au reprezentat cel mai mare interes. În ultimul deceniu, oamenii de știință au luat în calcul proprietățile benefice pentru sănătate atribuite rodiilor și au început să le studieze și să le certifice.

Imagini pentru pomegranate

Gasiti sa achizitionati aici : petimezi(concentrat pur)de rodie bio

Rodia conține antioxidanți puternici precum polifenoli, tanini și antocianini, esențiali pentru sănătatea inimii și a organismului. Sucul de rodie îmbunătățește fluxul de sânge la persoanele cu boli ale miocardului. Rodiile ajută la scăderea colesterolului LDL, prevenind acumularea lui în artere, scăzând astfel riscurile în cazul bolilor de inimă. În plus, aceste fructe ajută la întărirea musculaturii cardiace.

De asemenea, acest fruct este indicat a fi folosit datorită efectelor anti-îmbătrânire, dar și pentru a preveni apariția maladiilor precum Alzheimer. Cercetătorii au descoperit o reducere semnificativă a deteriorării celulelor creierului, a mușchilor și a pielii în cazul persoanelor care au consumat timp de o lună, în fiecare zi, o anumită cantitate de fruct.

Imagini pentru pomegranate

Rodia are proprietăți antiinflamatorii protejând împotriva astmului și a durerilor în gât. Sucul de rodie ar putea avea, de asemenea, efecte antivirale și antibacteriene împotriva plăcii dentare.Noi cercetări au scos la iveală că un extract din rodii protejează rinichii de toxine periculoase.

Potrivit unor cercetări realizate recent, sucul de rodie are un efect semnificativ în prevenirea mai multor tipuri de cancer, precum cel de sân, cel de plămâni și de cel de prostată. Alte studii arată că sucul de rodie poate chiar să inducă apoptoza — proces prin care celulele canceroase se auto-distrug.

Rodiile ajută la reglarea glicemiei, cresc sensibilitatea la insulină fiind un fruct indicat persoanelor care suferă de diabet.

Sunt excelente pentru cei care suferă de anemie și stări de astenie. Protejează împotriva depresiei și a osteoporozei.

Rodia, pe lângă originalitatea sa ca structură, este și extrem de bogată în nutrienți, scrie Agerpres. Are puține calorii, este bogată în vitaminele B (B3, B5, B6, B2, B1) Vitamina C, Vitamina E, Vitamina K și minerale: sodiu, potasiu, calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, seleniu, zinc și acid folic. Acest fruct conține de 3 ori mai mulți antioxidanți decât vinul roșu sau ceaiul verde. Rodia este considerată unul din fructele bogate în fibre.Rodiile sunt bogate de vitamine A, B și C, fosfor, potasiu, sodiu și fier, au mai mulți antioxidanți decât vinul roșu sau ceaiul verde.

Imagini pentru pomegranate petimezi

Petimezi – suc de rodie pur concentrat

Petimezi, cel mai vechi îndulcitor natural din lume, este folosit în bucătăria grecească din cele mai vechi timpuri. A fost menționat încă din secolul al V-lea de tatăl medicinei Hippocrates. Este un sirop dulce / acru produs prin fierberea sucului de rodie, pură până când este redus la un sirop concentrat,gros.

Petimezi este costisitor în comparație cu alți îndulcitori artificiali, în principal datorită cantităților mari de suc de rodie necesare pentru a produce produsul finit. Este nevoie de mai mult de 48 kg rodii pentru a produce un litru de petimezi.

Gasiti sa achizitionati aici : petimezi(concentrat pur)de rodie bio

Imagini pentru pomegranate

Rodia, un fruct sezonier de toamnă / iarnă, cu semințe bogate în ,,bijuterii de rubin”, este unul dintre cele mai vechi fructe cultivate din lume.Grecii antici crezând că au fost plantați de Afrodita, zeita iubirii, pe Insula Cipru.

În mitologia greacă rodia simbolizează fertilitatea, nașterea, moartea, renașterea și speranța. În Grecia antică, după recolta de rodie în jurul lunii octombrie se organizează un festival de trei zile dedicat femeilor în cinstea zeiței agriculturii și a primăverii,Demetra.Mâncarea semințelor de rodie se obisnuia pentru se a asigura fertilitatea și mulți descendenți. Chiar și astăzi, în unele sate, mirii tineri aruncă o rodie  în poarta casei lor, cu o forță suficientă pentru a sparge fructul, cauzându-se scurgerea semințelor. Se crede că prin aceasta se aduce speranță pentru o căsnicie plină de copii și o bună avere.

Rodiile împreună cu tulpini de grâu și nuci au fost folosite pentru a face coroane de flori, care împodobeau ușile în toamnă, cea ce în antichitate  însemna începutul Anului Nou. Până în ziua de astăzi în Grecia, rodia simbolizează Anul Nou. Semințele de rodie sunt încă folosite astăzi, împreună cu sâmburii de grâu, nucile și stafidele,care simbolizează renașterea.

Dulceața delicată a rodiei,petimezi de rodie dă un surplus de savoare carnii la grătar, salatelor folosit ca dressing, singur sau însoțit cu o mică cantitate de oțet din vin.Poate fi adaugat la tarte, dulceață,la înghețată și iaurt grecesc. Este delicios peste fructe și este absolut divin turnat peste cheesecake.

Gasiti sa achizitionati aici : petimezi(concentrat pur)de rodie bio

Imagine similară

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *