Ușor de pregătit cu aromă bogată de ciocolată și alune, acest desert vegan este perfect pentru oricine urmează o dietă specială sau pur și simplu încearcă să-și schimbe obiceiurile alimentare. Serviți-l cu orice ocazie specială, sau doar ca o răsfățare,deoarece nu este nevoie să folosiți cuptorul,se prepară repede și ușor.
INGREDIENTE
Tarta:
1 cană de curmale,
1 cană de alune prăjite,
1/4 cană de migdale crude ,
1/3 cană de penițe de cacao prăjite,
2 linguri ulei de nucă de cocos topit,
1/2 linguriță de sare de mare,
1/4 linguriță extract de vanilie,
1-2 linguri de apă (dacă este necesar)
Crema:
1 cană zahăr de curmale(zahărde cocos),
1/2 cană pulbere de cacao neîndulcită,
2 lingurițe sare de mare,
2 lingurite extract de vanilie,
2 linguri ulei de nucă de cocos virgin, topit,
2 avocado medii
Garnitura:
1/2 cească de zmeură ,1/2 cească felii de căpsuni,1/4 cească alunele prăjite, tocate
PREPARARE
Pentru a pregăti tarta,folosiți o forma cu fundul detașabil, tapetată cu de hârtie de copt.Combinați, curmalele și celelale ingrediente în castronul unui procesor de bucătărie.Procesați până când toate ingredientele se amestecă împreună, adăugând apă,1 lingură la un moment dat, dacă este necesar pentru a forma o minge lipicioasă. Transferați comozitia formată, folosind mâinile ușor umezite, apăsați amestecul în mod egal de-a lungul fundului și de-a lungul părților laterale ale tăvii pentru a forma o crustă. Refrigerați până se pregătește umplutura.
Pentru a pregăti umplutura, combinați zahărul și celelate ingrediente în bolul unui procesor de bucătărie.Procesați până se formează o crema omogenă și netedă. Răspândiți crema peste tartă pregătită,după care se dă cel puțin 30 de minute la frigider. Se decorează cu zmeură proaspătă, căpșuni și alune.
Gasiti sa achizitionati aici: ulei de cocos,zahar de cocos
https://www.facebook.com/CookingLight/videos/1452515138177787/