Paine cu banane

 

Amazing low fat healthy banana bread made with whole wheat flour, coconut oil, protein packed greek yogurt and naturally sweetened with a touch of pure maple syrup. Everyone loves this bread because it can easily be made into muffins too!

INGREDIENTE
1 ¼ ceasca piure de banane foarte copte ( 3 banane medii)
2 ouă, la temperatura camerei
¼ ceasca de ulei de nuca de cocos, topita si racita (se poate folosi si unt topit sau ulei de avocado)
⅓ cană de sirop de arțar
1/3 cană de iaurt simplu grecesc
1 linguriță extract de vanilie
2 cana făină de grâu integral (sau se poate folosi făină spelta integral)
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
½ linguriță de scorțișoară
¼ linguriță de sare
Ingrediente opționale: ½ ceșcă de nuci tăiate, ½ cești de ciocolată, ½ cești de fulgi de nucă de cocos sau 3/4 cană de fructe uscate(stafide,curmale,caise)

Imagini pentru Healthy Banana Bread

 

 

 

INSTRUCȚIUNI
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C. Tapetați o tavă de chec cu hârtie de copt și ungeți interiorul tăvii pentru a preveni lipirea.
Adăugați piure de banane,ouă, ulei de nucă de cocos, sirop de arțar, iaurt grecesc și extract de vanilie într-un blender și se amestecă bine. Se toarnă într-un castron mare.
Apoi adăugați ingredientele uscate: făină de grâu integral,bicarbonatul de sodiu , scorțișoara și sarea. Se amestecă până se combină. Nu amestecați prea mult. În acest moment, puteți să adăugați următoarele: ½ ceșcă de nucă tocată, ½ ceșcă de ciocolată, ½ ceșcă de fulgi de nucă de cocos sau 3/4 cană de fructe uscate.
Se toarnă în tava pregătită. Împărțiți o banană în mijloc, apoi o așezați pe partea superioară a aluatului sau adăugați felii de banane, una lângă cealălaltă. Coaceți timp de 55-65 de minute sau până când un tester introdus în mijloc iese curat. Lăsați pâinea să se răcească în tavă timp de 10 minute, apoi scoateți și transferați pâinea pe un suport de sârmă pentru se a termina răcirea.
Odată ce pâinea este rece, tăiați-o în 12 felii. Serviți cu unt de arahide (nuci) sau unt din sâmburi de caise). Poate fi o gustare sănătoasă sau un mic dejun ideal.


NOTA
Altă formă: Ungeți o tavă de 12 brioșe. Pregătiți aluatul de muffin conform instrucțiunilor, apoi împărțiți uniform în fiecare spațiu. Coaceți timp de 20-25 minute la 180 de grade sau până când testerul iese curat.

Fără gluten: Folosiți făină de năut în loc de făină de grâu integrală.
Fara lactoză: Substituiți cu 1/3 cană lapte de cocos(migdale) iaurtul grecesc.
Vegan: Utilizați  in sau chia în loc de ouă și folosiți lapte de cocos(migdale)în loc de iaurt grecesc.

Gasiti pe site-ul evzinshop sa cumparati: unt de arahide,sirop de artar,ciocolata,stafide,lapte de cocos,ulei de cocos)

https://www.facebook.com/ambitiouskitchen/videos/1534350003270078/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *