INGREDIENTE
BLAT
1 1/2 ceașcă | 200 grame curmale fara samburi
1 1/2 căni | 115 de grame nuci pecan(sau nuci)
CREMA
2 cesti | 290 grame de caju crude îmuiate în apă peste noapte
3/4 cești | 168 grame de piure de dovleac
2 lingurite de condimente măcinate(scorțișoară,nucșoara,cuișoare,anason )
3 linguri | 45 ml sirop de arțar
1 lingurita | 5 ml extract de vanilie
3 linguri | 45 ml ulei din nucă de cocos
1 lingurita | 5 ml suc de lamaie
topping
2 linguri | 10 grame nuci de pecan tocate
1/2 ceașcă | 90 de grame de ciocolată neagră topită
PREPARARE
Lasati nucile de caju peste noapte pentru a le folosi atunci cand aveti nevoie a doua zi.
Blat:
Faceți blatul adăugând curmalele și nucile pecan la un procesor de bucătărie sau la un mixer, procesați împreună până cand sau omogenizat într-o pastă.Dacă amestecul dvs. este prea uscat adăugați încă câteva curmale.
Puneți pasta obtinuta într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, până când se întinde uniform. Căptușeala cu hârtie vă va ajuta să eliminați mai ușor prăjitura mai târziu.
Crema:
Pentru stratul de cremă, începeți prin a scurgere apa unde s-au înmuiat nucile de coju și apoi așezându-le într-un procesor de bucătărie . Combinați-le împreună până devin o cremă netedă.
Gustați și reglați aroma după cum este necesar. Adăugați zeamă de lămâie sau 1-2 mai multe linguri sirop de arțar pentru mai multă dulceață.
Se toarnă crema peste blat și se întinde în mod egal.
Acoperiți prăjitura și puneți-o în congelator timp de 4-5 ore.
Înainte de a servi, topiți ciocolata neagră pe bain marie, amestecând în mod constant. Îndepărtați ciocolata de la căldură și lăsați-o să se răcească timp de un minut sau două înainte de a o pune peste cremă.Ciocolata ar trebui să se fixeze aproape instantaneu.
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici: ulei din nuca de cocos,sirop de artar,ciocolata
https://www.facebook.com/asaucykitchen/videos/2043082719314583/