Hummus – 4 retete delicioase

Hummus clasic

 

 

INGREDIENTE

1 cană de năut

2 catei de usturoi

¼ cană tahini 

2 linguri de suc de lamaie

1 linguriță de chimen

½ linguriță boia de ardei roșii

½ linguriță de sare

½ linguriță de piper negru

2 linguri de ulei de măsline extra virgin

2-4 linguri de apă

Pătrunjel, tocat, pentru servit

PREPARAREA

1. Adăugați năutul, usturoiul,tahini, sucul de lamaie și condimentele în castronul unui procesor de bucătărie. Se amestecă până la omogenizarea completă.

2. În timpul amestecării, adăugați lent uleiul de măsline și apa până când hummusul devine cremos și neted.

3. Garnizați cu boia de ardei roșu suplimentar, patrunjel tocat și ulei de măsline.

 

Hummus cu ardei copt roșu 

 

INGREDIENTE

2 ardei roșii tăiati,fara seminte

1 cană de năut

1 cățel de usturoi

3 linguri de tahini

2 linguri suc de lamaie

1 linguriță boia de ardei afumată

½ linguriță de sare

½ linguriță de piper negru

2 linguri de ulei de măsline extra virgin

PREPARAREA

1. Preîncălziți cuptorul la 200˚C.

2. Așezați ardeii pe o foaie de copt și coaceți timp de 20-25 de minute, până când ardeii sunt copți.Lăsați ardeii să se răcească înainte de a îndepărta pielița.

3. Adăugați ardeii prăjiți, năutul, usturoiul, tahini, sucul de lămâie, boia de ardei, sarea și piperul în castronul unui procesor de bucătărie. Se amestecă până la omogenizarea completă.

4. În timpul amestecării, adăugați încet ulei de măsline până când hummusul devine cremos și neted.

5. Garnizați cu ardei gras mărunțit și puțin ulei de măsline.

 

 Hummus cu spanac și anghinare

 

 

INGREDIENTE

1 cană de năut

1 cană de baby spanac

3 inimioare de anghinare

1 cățel de usturoi

3 linguri de sos tahini

2 linguri de suc de lamaie

½ linguriță de sare

½ linguriță de piper negru

2 linguri ulei de măsline extra virgin

PREPARAREA

1. Adăugați năutul, spanacul,anghinarea, usturoiul, tahini, sucul de lamaie și condimentele în castronul unui procesor de bucătărie.Se amestecă până la omogenizarea completă.

2. În timp ce amestecați, adăugați încet uleiul de măsline până când hummusul devine cremos și neted.

3. Garniți cu câteva frunze de spanac, anghinare tăiată și ulei de măsline.

 

Hummus cu avocado

 

 

INGREDIENTE

1 cană de năut

1 avocado

1 cățel de usturoi

1 piper jalapeno,fară semințe

¼ cană coriandru

1 lingurita de chimen

1 lingură de suc de lămâie

½ lingurita de sare

½ linguriță de piper negru

2 linguri ulei de măsline extra virgin

Coriandru, tocat, pentru a servi

PREPARAREA

1. Adăugați năutul, avocado, usturoiul, sucul de lămâie și condimentele în castronul unui procesor de bucătărie.Se amestecă până la omogenizarea completă.

2. În timp ce amestecați, adăugați încet uleiul de măsline până când hummusul devine cremos și neted.

3. Garnizați cu coriandru tăiat,roșii cubulețe și ulei de măsline.

 

Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici: tahini

https://www.facebook.com/tastyvegetarian/videos/1956347507960463/

 

 

Ulei de masline extra virgin Drop of gods 1lUlei de masline extra virgin PDO ceramic 500mlUlei de masline extra virgin Sitia PDO 750mlUlei de masline PDO Sitia metalic 500mlUlei de masline extra virgin *BIO Critida 750mlTahini integral *BIO 370gr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *