Ingrediente:
Pentru blat:
3/4 cesti (65 grame)nuca de cocos,mărunțită,neindulcită
1 1/2 cești (218 de grame) nuci caju tocate și prăjite
2 linguri + 3/4 linguriță sirop de arțar
1 1/2 linguriță extract de vanilie
vârf de cuțit sare
Pentru cremă:
1 1/2 ceașcă (218 grame)caju prăjiți, înmuiați timp de 1 oră
1 ceașcă + 2 linguri de ulei de nucă de cocos, foarte moale sau topit
6 linguri(90 grame) cremă de nucă de cocos (partea superioară, solidă dintr-o cutie de lapte din nucă de cocos care a fost răcită peste noapte)
3/4 ceașcă (180 ml) suc proaspat stors de lamaie
2/3 ceasca (158 ml) sirop de arțar
3 linguri coaja rasă de lămâie (12 grame)
1 1/2 linguriță de extract de vanilie
vârf de cuțit sare
Pentru blat:
3/4 cesti (65 grame)nuca de cocos,mărunțită,neindulcită
1 1/2 cești (218 de grame) nuci caju tocate și prăjite
2 linguri + 3/4 linguriță sirop de arțar
1 1/2 linguriță extract de vanilie
vârf de cuțit sare
Pentru cremă:
1 1/2 ceașcă (218 grame)caju prăjiți, înmuiați timp de 1 oră
1 ceașcă + 2 linguri de ulei de nucă de cocos, foarte moale sau topit
6 linguri(90 grame) cremă de nucă de cocos (partea superioară, solidă dintr-o cutie de lapte din nucă de cocos care a fost răcită peste noapte)
3/4 ceașcă (180 ml) suc proaspat stors de lamaie
2/3 ceasca (158 ml) sirop de arțar
3 linguri coaja rasă de lămâie (12 grame)
1 1/2 linguriță de extract de vanilie
vârf de cuțit sare
Preparare:
Tapetați o tavă cu de hârtie de copt.
Pregătiți blatul. Se încălzește o tigaie la foc mediu și se adaugă nuca de cocos. Se amestecă frecvent până capătă culoare aurie. Atenție, deoarece nuca de cocos începe să se ardă foarte repede! Se transferă nuca de cocos într-un castron mic și se lasă să se răcească timp de aproximativ 5 minute.
Puneți toate ingredientele blatului într-un blender și mixați la viteză mică până când amestecul începe să se adune împreună. Nu procesați prea mult,astfel încât să devină pastă. Când strângeți amestecul între degete, ar trebui să se adune ușor. Dacă nu, adăugați puțină apă și mixați din nou.
Intindeți în tăva pregătită compoziția blatului. Apăsați în jos pentru se compacta.
Așezați tava în congelator în timp ce pregătiți umplutura. Frigiderul este de preferat dacă nu aveți spațiu în congelator. Ar trebui să fie ferm înainte de a pune umplutura.
Ștergeți vasul blenderului folosind un prosop de hârtie și puneți toate ingredientele umpluturii. Amestecați timp de aproximativ 30-60 de secunde la viteză ridicată până când devine o cremă netedă.
Se toarnă umplutura peste blat.
Refrigerați timp de aproximativ 4 ore sau până când se întărește. Dacă vă grăbiți, puneți tava în congelator.
Păstrați într-un recipient etanș pentru o perioadă de până la 3 zile. Dacă îngheți prăjitura, vor avea nevoie de aproximativ 70-80 de minute la temperatura camerei pentru a se dezgheța sau aproximativ 1 1/2 – 2 ore în frigider. Odată dezghețate,corespunzător, ele trebuie să fie complet cremoase.
Pregătiți blatul. Se încălzește o tigaie la foc mediu și se adaugă nuca de cocos. Se amestecă frecvent până capătă culoare aurie. Atenție, deoarece nuca de cocos începe să se ardă foarte repede! Se transferă nuca de cocos într-un castron mic și se lasă să se răcească timp de aproximativ 5 minute.
Puneți toate ingredientele blatului într-un blender și mixați la viteză mică până când amestecul începe să se adune împreună. Nu procesați prea mult,astfel încât să devină pastă. Când strângeți amestecul între degete, ar trebui să se adune ușor. Dacă nu, adăugați puțină apă și mixați din nou.
Intindeți în tăva pregătită compoziția blatului. Apăsați în jos pentru se compacta.
Așezați tava în congelator în timp ce pregătiți umplutura. Frigiderul este de preferat dacă nu aveți spațiu în congelator. Ar trebui să fie ferm înainte de a pune umplutura.
Ștergeți vasul blenderului folosind un prosop de hârtie și puneți toate ingredientele umpluturii. Amestecați timp de aproximativ 30-60 de secunde la viteză ridicată până când devine o cremă netedă.
Se toarnă umplutura peste blat.
Refrigerați timp de aproximativ 4 ore sau până când se întărește. Dacă vă grăbiți, puneți tava în congelator.
Păstrați într-un recipient etanș pentru o perioadă de până la 3 zile. Dacă îngheți prăjitura, vor avea nevoie de aproximativ 70-80 de minute la temperatura camerei pentru a se dezgheța sau aproximativ 1 1/2 – 2 ore în frigider. Odată dezghețate,corespunzător, ele trebuie să fie complet cremoase.
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici: ulei de cocos,sirop de artar,lapte de cocos
https://www.facebook.com/CotterCrunch/videos/1953319201375420/