Ingrediente
Pentru blat:
1/3 cană ulei de cocos la temperatura camerei
3 linguri sirop de agave pentru versiunea vegană
un vârf de cuțit sare
3/4 cană făină de cocos cernut (66g)
Pentru caramel:
2 cană curmale tăiate în jumătăți (290g)
1 lingură ulei din nucă de cocos topită
1 lingură lapte cald de migdale cu vanilie
Pentru glazura de ciocolată:
90 gr. ciocolată neagră tăiată
1/4 linguriță ulei de cocos
Instructiuni de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și tapetați o tavă cu hârtie de copt.
Într-un castron, folosind un mixer de mână electric, bateți împreună uleiul din nucă de cocos, siropul de agave și sarea până când devine o compoziție cremoasă și netedă.
Se amestecă făina din nucă de cocos cernută până se formează un aluat umed. Intindeți aluatul în tava pregatită. Refrigerați până când aluatul se întărește.Aceasta durează aproximativ 8-10 minute.
Coaceți până când blatul devine maro- auriu, aproximativ 9-10 minute. Se lasă să se răcească timp de 5 minute.
În timp ce crusta se răcește, puneți curmalele cu puțină apă să tragă un clocot pe foc.
Puneți curmalele fierbinți într-un mixer de bucătărie până când acestea devin piure.
Adăugați uleiul din nucă de cocos și laptele de migdale cald,mixați până când se obține o cremă netedă.
Răspândiți ușor caramelul de curmale pe deasupra blatului răcit.
Așezați tava în frigider până când caramelul s-a întărit, cel puțin 3 ore.
Odată ce caramelul este întărit, scoateți din tavă și tăiați în 16 batoane prăjitura.
Puneți ciocolata și 1/4 linguriță ulei din nucă de cocos într-un vas mic pe bain marie, amestecând până când ciocolata este topită.
Așezați-le în frigider timp de 10 minute pentru a se întări ciocolata.
https://www.facebook.com/HappyFoodHealthyLife/videos/1582588351819166/