Paine cu banane

Amazing low fat healthy banana bread made with whole wheat flour, coconut oil, protein packed greek yogurt and naturally sweetened with a touch of pure maple syrup. Everyone loves this bread because it can easily be made into muffins too!

INGREDIENTE
1 ¼ ceasca de banane foarte coapte (aproximativ 3 banane medii)
2 ouă, la temperatura camerei
¼ ceasca de ulei din nuca de cocos, topit si racit (se poate folosi si unt topit sau ulei de avocado)
⅓ cană sirop de arțar 
1/3 cană de iaurt grecesc
1 linguriță extract de vanilie
2 cană făină de grâu integral (sau se poate folosi făină de grâu spelta)
1 linguriță bicarbonat de sodiu
½ linguriță de scorțișoară
¼ linguriță de sare
Ingrediente opționale: ½ cană de nuci tăiați, ½ cană de ciocolată, ½ cană de fulgi de nucă de cocos sau 3/4 cană de fructe proaspete

Amazing low fat healthy banana bread made with whole wheat flour, coconut oil, protein packed greek yogurt and naturally sweetened with a touch of pure maple syrup. Everyone loves this bread because it can easily be made into muffins too!

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C.Tapetați o tavă cu hârtie de copt și ungeți interiorul tăvii pentru a preveni lipirea.
Adăugați bananele, ouăle,uleiul din nucă de cocos, siropul de arțar, iaurtul grecesc și extractul de vanilie într-un blender și se amestecă bine. Se toarnă într-un castron.
Apoi adăugați ingredientele uscate: făină, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara și sarea. Se amestecă bine până se combină. Nu amestecați prea mult. În acest moment, puteți să adăugați unul dintre următoarele ingrediente ,optional: ½ cană de nuci tăiați, ½ cană de ciocolată, ½ cană de fulgi de nucă de cocos sau 3/4 cană de fructe proaspete.
Se toarnă în tava pregătită. Împărțiți o banană în mijloc, apoi adăugați pe partea superioară a aluatului sau adăugați felii de banane, una lângă cealaltă. Coaceți timp de 55-65 de minute sau până când un tester introdus în mijloc iese curat. Lăsați pâinea să se răcească în tavă timp de 10 minute, apoi scoateți-o și transferați-o pe un grătar pentru a se finaliza răcirea.
Odată ce pâinea este rece, tăiați în 12 felii. Serviți cu unt de nuci(unt de arahide)pentru o gustare sănătoasă sau mic dejun.
NOTA
FORMA DE BRIOSĂ: Pulverizați cu ulei o tavă de brioșe din 12 forme căptușite cu forme de hârtie. Pregătiți aluatul  conform instrucțiunilor, apoi împărțiți uniform în formele pregătite. Coaceți timp de 20-25 minute la 180 de grade sau până când testerul iese curat.

VARIANTA FARA GRUTEN: Folosiți făină de năut în loc de făină de grâu.
PENTRU VARIANTA FARA LACTOZA: Substituiți cu 1/3 cană de lapte de migdale(sau lapte de cocos) iaurtul grecesc.
PENTRU O VARIANTA VEGANA: Utilizați  ouă de in sau ouă de chia în loc de ouă obișnuite.

Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici: ulei de cocos, lapte de cocos,ciocolata,sirop de artar

https://www.facebook.com/ambitiouskitchen/videos/1609549622416782/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *