Ingrediente
1/4 ceașcă fulgi din nucă de cocos fără zahăr
1 lingură zahăr de cocos
1/2 cană făină de cocos, plus 2 linguri, cernute (63 g)
1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
3/4 linguriță praf de copt
1/2 linguriță sare
1/4 cană de miere, plus 1 lingură
1/4 ceașcă ulei de cocos, topit
6 ouă,la temperatura camerei
sucul de lime proaspăt, și coaja de 1/2 lime
1 linguriță extract de vanilie pură
567 gr ananas din conservă(ananas zdrobit)
Pentru Topping:
1/3 ceașcă nuci macadamia, tocate fin
2 linguri făină de cocos
2 linguri zahăr de cocos
1 lingură ulei de cocos, topit
Preparare
Preîncălziți cuptorul la 200 ° C și tapetați partea de jos a unei tave de pâine cu hârtie de copt, pulverizați părțile laterale cu spray de gătit. Puneți deoparte.
Pe o tavă tapetă cu hârtie de copt, puneți fulgii din nucă de cocos în cuptor până când se rumenesc ușor, aproximativ 3-4 minute. Puneți fulgii prăjiți într-un castron mic și amestecați cu 1 lingură de zahăr din nucă de cocos. Lăsați deoparte și micșorați temperatura cuptorului la 180 ° C.
Într-un castron mai mare, amestecați împreună făina de cocos cernută, soda, praful de copt, sarea și zahărul de cocos. Puneți deoparte 1 lingură din acest amestec de făină într-un castron mic pentru o utilizare ulterioară.
Cu un mixer de mână electric bateți împreună 1/4 cană de miere, uleiul din nucă de cocos topit, ouăle, sucul de lămâie / coaja rasă și extractul de vanilie într-un castron mare. Puneți deoparte.
Stoarceți ananasul într-un prosop de bucătărie și înlăturați excesul de umiditate.
Puneți ananasul uscat într-un castron și amestecați cu 1 lingură din amestecul de făină și restul de 1 lingură de miere.
Adăugați lent ingredientele uscate la ingredientele lichide, amestecând până se combină bine. Se adaugă amestecul de ananas și se lasă 10 minute.
În acest timp, amestecați împreună nucile macadamia tocate, făina din nucă de cocos, zahărul și uleiul.
Turnați aluatul obținut în tava de pâine pregătită și presărați cu topping-ul de macadamia, apăsând ușor pentru a adera la pâine.
Coaceți timp de 30 de minute și apoi acoperiți pâinea cu o bucată de hârtie de copt pentru a evita arderea pe partea de sus. Coaceți pentru încă 10-15 minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată.
Lăsați să se răcească complet în tavă înainte de feliere.
Nota:
Înlocuiți mierea cu sirop de arțar sau sirop de agave.
Ouăle trebuie sa fie la temeratura camerei.
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici: ulei de cocos,zahar de cocos,sirop de artar,miere
https://www.facebook.com/foodfaithfitnessblog/videos/1423762104368459/