INGREDIENTE
1 1/2 ceașcă făină de cajou
1/4 cană + 1 lingură făină din nucă de cocos
1 1/2 linguriță praf de copt
1 linguriță bicarbonat de sodiu
1/2 linguriță sare
3 ouă
1/4 ceașcă ulei din nucă de cocos topit
1/4 cană de miere
1/2 ceașcă suc proaspat de lamaie
coajă de 1 lămâie
1/2 ceașcă lapte de migdale(lapte de cocos)
1 lingură de semințe de mac
Pentru glazura
suc de 1/2 lămâie
1 lingură de miere
1 lingură lapte de migdale
1/2 linguriță extract de vanilie
1 lingură unt din nucă de cocos
1/2 lingură ulei din nucă de cocos
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C.Ungeți o tavă de pâine.
Combinați făina, praful de copt,bicarbonatul de sodiu și sarea într-un castron mare.
Amestecați împreună ouăle, uleiul din nucă de cocos, mierea, sucul de lamaie, coaja de lămâie și laptele de migdale într-un alt bol.
Se toarnă ingredientele lichide la cele solide și se amestecă până la combinarea lor.
Adăugați semințele de mac și amestecați din nou până când sunt bine distribuite în aluat.
Se toarnă în tava de pâine și se coace timp de aproximativ 40 de minute.
Scoateți pâinea de la cuptor, lăsați-o să se răcească câteva minute în tavă,apoi transferați-o pe un suport de sârmă să se răcească complet.
Pentru glazură:
Combinați toate ingredientele într-un bol mic. Se încălzește ușor în cuptorul cu microunde, astfel încât să se înmoaie suficient pentru a amesteca totul împreună și să obținem o cremă netedă.
Lăsați-o la o parte să se răcească la temperatura camerei,astfel se va îngroșa puțin. De asemenea,puteți da crema la frigider pentru câteva minute, pentru a accelera procedura.
Odată ce pâinea este răcită complet,puneți glazura peste pâinie și lăsați-o să se fixeze.
NOTA
Puteți face propria făină de caju,mixându-le(neprăjite, nesărate) până când devin de consistența făinii într-un procesor de bucătărie sau într-un blender.
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici: ulei de cocos,sirop de artar,miere,lapte de cocos
https://www.facebook.com/mindbodygreen/videos/1768020209897692/