INGREDIENTE
Pentru blat:
1/4 cană ulei din nucă de cocos topit și răcit
1/3 cană zahăr din nucă de cocos
1 ou, la temperatura camerei
1 linguriță extract de vanilie
1 cană făină de migdale
2 linguri făină de cocos
1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
1/4 linguriță de sare
Pentru cremă :
1 cutie (425 gr.) piure de dovleac
2 ouă
1/4 cană de lapte de migdale neîndulcit (sau lapte din nucă de cocos)
¼ cană sirop de arțar pur
¼ cană zahăr din nucă de cocos
1 linguriță de vanilie
1 lingură amestec de condimente (sau 1 1/2 linguriță de scorțișoară, 1/2 linguriță de nucșoară, 1/2 linguriță de ghimbir măcinat, 1/4 linguriță de ienupăr sau cuișoare)
Opțiuni pentru completare:
Zahăr pudră
Cremă sau frișcă din nucă de cocos, dacă se dorește
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C. Tapetați o tavă cu hârtie de copt și lăsați-o deoparte.
În vasul unui procesor de alimente, adăugați uleiul din nucă de cocos, zahărul, ouăle și extractul de vanilie. Mixați timp de 20-30 de secunde până se combină bine. Apoi adăugați făina de migdale, făina din nucă de cocos, bicarbonatul de sodiu și sarea.Mixați până la formarea unui aluat. Permiteți aluatului să stea pentru 5 minute.
Adăugați aluatul în tava preparată. Utilizați o spatulă de cauciuc sau mâinile pentru a întinde aluatul. Coaceți timp de 9 minute, apoi lăsați la o parte pentru a se răci timp de 3-5 minute.
Pentru a face umplutura: Într-un castron mare, se amestecă împreună piureul de dovleac, ouăle, laptele de migdale, siropul de arțar, zahărul din nucă de cocos, vanilia și codimentele. Se toarnă peste blat și coaceți timp de 50-60 de minute.Scoateți prăjitura de la cuptor și lăsați-o să se răcească complet la temperatura camerei înainte de a o acoperi cu folie de plastic și transferata la frigider timp de 6-8 ore sau peste noapte, dacă doriți.
Tăiați în 12 pătrate și serviți cu frișcă sau zahăr pudră. Depozitați prăjitura în frigider timp de până la 5 zile.
https://www.facebook.com/ambitiouskitchen/videos/1620432057995205/