INGREDIENTE
4 banane bine coapte
2 ouă mari
1 linguriță extract de vanilie
3/4 cană făină de migdale
1/3 cană făină din nucă de cocos
1/3 cană pudră de cacao de calitate superioara (pudră de roșcove)
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
1/2 linguriță praf de copt
1/4 linguriță de sare
85 gr. de ciocolată neagră (cel puțin 80% cacao), tocată
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C. Ungeți o tavă de copt cu ulei.
Adăugați bananele, ouăle și vanilia într-un blender și amestecați până se omogenizează bine.
Într-un castron mare, amestecați împreună făina de migdale, făina din nucă de cocos, pudra de cacao(pudră de roșcove), bicarbonatul de sodiu, praful de copt și sarea. Se adaugă ușor în amestecul lichid și se amestecă până se combină bine. Apoi adăugați bucățile de ciocolată, rezervând câteva linguri. Răspândiți uniform în tava pregătită și presați resturile de ciocolată rămase. Coaceți timp de 18-23 minute sau până când o scobitoare introdusă,rămâne curată. Se răcește 20 de minute înainte de a tăia prăjitura.
NOTA
Pentru varianta vegană: În loc de ouă, înlocuiți cu ouă de in. De asemenea,folosiți ciocolată vegană.
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici:ciocolata vegana,ciocolata neagra,ciocolata fara zahar,ciocolata din roscove,pudra de roscove
https://www.facebook.com/ambitiouskitchen/videos/1639263592778718/