Tort de ciocolata cu zmeura fara gluten

Vegan gluten free birthday cake
Ingrediente:
Blatul de tort:
1 1/2 cană curmale
1 1/2 ceașcă lapte de migdale – călduț
1 3/4 cană făină de migdale
2/3 cană făină de arorut
1 linguriță bicarbonat de sodiu
1 linguriță extract de vanilie
Crema de zmeură cu nuci caju:
1 1/2 cană de nuci caju înmuiate în apă fierbinte timp de 1 oră
1/2 cană lapte din nucă de cocos
1 lingură suc de lamaie
1 linguriță extract de vanilie
1/4 cană sirop de arțar sau îndulcitor lichid la alegere
1/3 ceașcă de zmeură uscată
Glazură de ciocolată:
85 gr. ciocolată neagră 70% cacao
2 linguri lapte din nucă de cocos
3 linguri ulei din nucă de cocos extra virgin
Vegan gluten free birthday cake
Instrucțiuni de preparare:

Blatul:
Preîncălziți cuptorul la 180 ° C

Ungeți o formă rotundă detașabilă cu ulei din nucă de cocos topit. Puneți deoparte.

Într-un blender, puneți curmalele fără sâmburi și laptele de migdale încălzit. Puneți capacul blenderului și lăsați curmalele să se înmoaie timp de 5 minute.

Se amestecă până se formează o pastă și se transferă într-un vas de amestecare.

Se amestecă cu făina de migdale, extractul de vanilie și bicarbonatul de sodiu. Adăugați treptat făina de arorut.

Puteți coace întregul aluat de tort  o dată sau divizat aluatul în jumătate.

Pentru jumătate de aluat, coaceți timp de 20-25 minute sau pentru întregul amestec de aluat coaceți timp de 30-35 de minute.

Lăsați să se răcească pe un suport.

Crema de zmeură cu nuci caju:
Scurgeți nucile de caju înmuiate.

Într-un blender, adăugați toate ingredientele cremei.

Amestecați până când se formează o cremă netedă.

Vegan gluten free birthday cake

Glazură de ciocolată:
Într-un mic bol de amestecare,pus  în bain marie, adăugați ciocolata neagră și laptele din nucă de cocos.

Se amestecă, dacă este prea gros adăugați ulei din nucă de cocos puțin topit.

Scoateți tortul din frigider și întindeți glazura de ciocolată peste tort. Se presară zmeură uscată suplimentar pe partea de sus, dacă doriți.

Notă:
Depozitare: depozitați tortul în frigider timp de până la 4 zile într-o cutie de tort.

Calorii: 201 kcal

 

Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici: ulei de cocos bio,sirop de artar bio,ciocolata,lapte de cocos bio

 

https://www.facebook.com/sweetashoney.co.nz/videos/1003322829816604/

 

Ulei de cocos raw *BIO 500mlLapte de cocos *BIO 400mlSirop de artar *BIO 187ml

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *