Blat din quinoa fara gluten

gluten free pizza crust recipe

Ingrediente
1 cană quinoa (170 g)
1,5 cană de apa (350ml, sau zeamă de legume daca face ceva sărat)
2 semințe de in
2 linguri de apă (posibil mai multă apă)

gluten free pie crust

Instrucțiuni de preparare
Pisați semințele de in, într-o mică râșniță de cafea și amestecați făina de in, cu 2 linguri de apă într-un castron mic. Puneți deoparte.
Gătiți quinoa în apă ca si orezul. Adăugați 1 cană quinoa și 1,5 cană de apă într-un vas, aduceți la punctul de fierbere, amestecați bine, acoperiți și reduceți imediat căldura. Se fierbe timp de aproximativ 10 minute sau până când apa este complet absorbită.
Scoateți de la foc și acoperiți repede pentru a se păstra în abur.
Preîncălziți cuptorul la 200 ° C.
Lăsați quinoa să se răcească suficient pentru a se putea lucra cu mâinile.

Adăugați pasta de in și frământați cu mâinile până când semințele de in sunt bine încorporate cu quinoa și formează un aluat.
Se adaugă mai multă apă (1 lingură pe rând) pentru a face mai lipicios aluatul.
Intindeți aluatul într-o tavă ușor unsă și apăsați cu degetele până când acoperă întreaga suprafață și părțile laterale.
Coaceți timp de 25-30 minute sau până când devine de culoare aurie.
Acest blat servește atât pentru desert dulce, cât și pentru tarte sau plăcinte sărate.

https://www.facebook.com/greenhealthycooking/videos/1754714661217107/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *