Ingrediente:
1 cană semințe de in sau de 1 1/2 cană făină din semințe de in
1 cană de apă – fiartă
1/2 linguriță de sare
Condimente – opționale, dar delicioase
1/4 linguriță de turmeric
1/4 linguriță de ghimbir măcinat
1/4 linguriță praf de usturoi
1/4 linguriță fulgi de ceapă
Instructiuni de preparare:
Într-un blender, se adaugă semințele de in, se amestecă la viteză mare până când se formează o făină. Puteți folosi, de asemenea,făină din semințe de in, dar asigurați-vă că făina este fină ca făina de migdale sau altfel nu va absorbi toată apa din rețetă și devine lipicioasă.
Într-o cratiță mică, aduceți apa la fierbere.
Îndepărtați de la căldură, amestecați cu toate mirodeniile și adăugați dintr-o dată făina din semințe de in.
Se amestecă imediat cu o lingură de lemn, până când făina absoarbe toată apa și se formează o minge de aluat. Pe măsură ce amestecați, aluatul va forma, treptat, o minge de aluat.
Scoateți aluatul din cratiță și transferați-l pe o bucată de hârtie de copt, pentru a evita aluatul să se lipească.
Împărțiți mingea de aluat în 4 părți de aceeași mărime. Așezați una din bucăți de aluat pe o bucată de hârtie de copt. Puneți o altă bucată de hârtie de copt pe partea superioară pentru a evita aluatul să se lipească.
Întindeți aluatul dar nu prea subțire de o grosime aproximativ de 2-3 mm. Desprindeți partea superioară a hârtiei de copt.
Tăiați marginile cu ajutorul unui capac de tigaie pentru a forma un cerc.
Ungeți cu puțin ulei o tigaie și gătiți tortilia.
Gatiți aproximativ 1 minut pe fiecare parte.
Repetați acești pași cu restul de aluat.
Serviți-le cu umplutura preferată.
Se pot păstra în frigider timp de 3 zile acoperite cu o folie de plastic, pentru a preveni uscarea acestora.
Calorii: 338 kcal
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici: ulei de cocos raw bio Biohealth,ulei de masline extra virgin Critida,ulei de masline extra virgin bio Critida
https://www.facebook.com/sweetashoney.co.nz/videos/1035328476616039/