Ingrediente:
Pentru blat:
1/4 cupă miere de albine
1/2 cupă ulei din nucă de cocos la temperatura camerei ar trebui să fie de consistența untului moale
un vârf de cuțit sare
1 cupă făină din nucă de cocos(95g)
Pentru glazură de lămâie:
3 ouă
1/2 cupă miere
2 linguri coajă de la 1 lămâie mare
2 linguri făină de cocos cernută
1/2 cupă suc proaspăt de lămâie, aproximativ 3 lămâi mari
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 350 de grade și ungeți cu generozitate o tavă cu ulei din nucă de cocos. Puneți deoparte.
Într-un castron mare, folosind un mixer de mână electric, bateți împreună mierea, uleiul din nucă de cocos și sarea până când se combină bine. Se amestecă cu făina de cocos până se formează un aluat.
Apăsați în mod egal aluatul în tava pregătită și coaceți până se aurește ușor, aproximativ 8 minute. După preparare, lăsați-l să se răcească timp de 30 de minute.
Coborâți temperatura cuptorului la 325 de grade și coborâți grătarul de sârma al cuptorului la cel de-al doilea nivel din poziția inferioară.
Odată ce blatul sa răcit, amestecați ușor ouale, mierea și coaja de lamaie într-un castron mare. NU folositi mixer electric. Amestecați de mână.
Într-un castron separat, mediu, amestecați făina din nucă de cocos cu sucul de lamaie, până se amestecă bine. Continuați să amestecați în timp ce adăugați făina.
Se toarnă amestecul din suc de lămâie în amestecul de ou.
Se toarnă glazura peste peste blat și se coace până se fixează, aproximativ 21-23 minute. Se lasă să se răcească complet la temperatura camerei. Apoi, acoperiți și păstrați la frigider timp de cel puțin 6 ore, cel mai bine peste noapte.
Folosind un cuțit foarte ascuțit tăiați în forme pătrate.
Notă
NU folositi suc de lamaie dintr-o sticla, are un gust complet diferit de cel proaspat.
Calorii 196 kcal
https://www.facebook.com/texanerin/videos/1716736905070976/