Alergia la caldura si câteva remedii

Alergia la caldura este o afectiune care poate afecta orice persoana, in special copiii. Se manifesta prin aparitia unor iritatii rosii pe piele. Este indicat sa te feresti de caldura si sa porti haine subtiri din fibre naturale. 

Imagini pentru Alergie

Ce este alergia la caldura

Pielea protejeaza organismul de factorii nocivi din mediul inconjurator. Actioneaza ca o bariera impotriva infectiilor, chimicalelor sau radiatiilor ultraviolete. Joaca un rol important in controlul temperaturii corpului. Una dintre modalitatile prin care organismul uman se racoreste este transpiratia. Transpiratia este produsa de catre glandele sudoripare care se gasesc pe aproape toata suprafata corpului.

Aceste glande se gasesc in piele si sunt reglate de centrii nervosi din creier, care controleaza temperatura corpului. Transpiratia din glandele sudoripare iese la suprafata pielii prin numerosi pori. Atunci cand acesti pori sunt blocati, transpiratia nu mai poate ajunge la surpafata pielii. Transpiratia ramane blocata sub piele, cauzand inflamatii, iritatii si mancarimi.

Reprezintă o reacție negativă la schimbarea bruscă a temperaturii corpului și a aerului, care afectează pielea.

Expunerea îndelungată la soare și la alte surse de căldură poate declanșa episoade alergice. Această problemă survine și în urma exercițiilor cu impact ridicat.

Imagini pentru alergia la caldura remedii

Alergia la căldură se manifestă sub forma eczemelor, a erupțiilor și a înroșirii pielii. Aceste urme vizibile sunt aproape întotdeauna însoțite de senzații incomode de mâncărime și arsură.

Eczemele se pot dezvolta pe obraji, pe gât, sub sâni și pe alte porțiuni de piele sensibile. În anumite cazuri, pacientul poate experimenta febră și probleme gastrice (durere și inflamații).

Cauzele alergiei la caldura

Exista mai multe cauze pentru care apare alergia la caldura. Una dintre aceste cauze este transpiratia in exces. Din aceasta cauza, in timp, porii se infunda, blocand astfel evaporarea transpiratiei din piele. Alergia apare si in zonele in care aerul circula mai greu. Hainele stramte sau din materiale sintetice impiedica evaporarea transpiratiei.

De asemenea, alergia este produsa si de hainele groase purtate in sezonul estival. Cremele si lotiunile pentru corp pot impiedica evaporarea transpiratiei. Alergia poate aparea si ca reactie la diverse medicamente. Caldura si umiditatea in exces sunt alte cauze ale alergiei.

Cele mai bune remedii pentru alergia la căldură

Gheața, unul dintre cele mai accesibile remedii pentru alergia la căldură

Unul dintre cele mai cunoscute remedii pentru a ameliora iritatiile cauzate de alergia la căldură este reprezentat de aplicarea de gheață pe piele.Gheața reduce inflamațiile, îmbunătățește circulația sanguină și reglează temperatura corporală.

Instrucțiuni

  • Înfășoară mai multe cuburi de gheață într-o cârpă moale și masează ușor regiunea iritată timp de 5-10 minute.
  • Aplică acest tratament de 2-3 ori pe zi.

 

Imagine similară

Uleiul de măsline

Multe persoane cunosc utilizările uleiului de măsline pentru ingrijirea pielii. S-a demonstrat că acizii grași esențiali din componența sa pot combate deshidratarea pielii și îmbătrânirea prematură.

Mai puțin cunoscut este faptul că uleiul de măsline este util împotriva alergiilor cutanate, putând regla pH-ul pielii și ameliora senzația de mâncărime.

Instrucțiuni

  • Aplică puțin ulei de măsline pe piele și masează ușor.
  • Lasă pielea să îl absoarbă. Aplică acest tratament de 2 ori pe zi.

 

Imagini pentru Preload

Aloe vera

Deloc surprinzător, gelul de aloe vera este foarte util pentru a combate simptomele alergiei la căldură. Acesta ameliorează erupțiile și reduce roșeața cauzată de temperaturile ridicate.

Deoarece este bogat în apă și antioxidanți, gelul de aloe vera susține hidratarea și echilibrează pH-ul pielii.

Ingrediente

  • 1 lingură de gel de aloe vera

Instrucțiuni

  • Unge porțiunile de piele vizate cu o lingură de gel de aloe vera.
  • Așteaptă 20 de minute, apoi clătește cu apă rece.
  • Aplică acest tratament de 3 ori pe zi.

 

Imagini pentru does chamomile tea have caffeine

Ceaiul de mușețel

Ceaiul rece de mușețel acționează asemenea unei loțiuni revigorante care ține sub control iritația și erupțiile cauzate de alergia la căldură.

În plus, această infuzie poate fi consumată pentru a regla temperatura corporală și a combate problemele digestive.

Ingrediente

  • 1 lingură de mușețel
  • 1 cană de apă

Instrucțiuni

  • Adaugă o lingură de mușețel uscat într-o cană de apă fierbinte și lasă să stea 10 minute.
  • De îndată ce atinge o temperatură suportabilă, aplică infuzia pe pielea afectată.
  • De asemenea, bea 1-2 căni de ceai de mușețel în fiecare zi.

 

Imagine similară

Oțetul de mere

Otetul de mere este util pentru a regla pH-ul natural al pielii și a preveni reacțiile alergice. Aplicarea directă a acestui produs ameliorează roșeața și mâncărimea.

Instrucțiuni

  • Amestecă părți egale de apă și oțet de mere. Toarnă mixtura obținută într-o sticlă cu pulverizator și aplic-o pe regiunea afectată.
  • Lasă pielea să o absoarbă în mod natural. Aplică acest tratament de două ori pe zi.

Există numeroase ingrediente 100% naturale care te pot ajuta să spui adio simptomelor incomode. Însă este important să nu aplici simultan toate cele 7 remedii pentru alergia la căldură prezentate în acest articol. În caz contrar, riști să experimentezi reacții adverse.

Surse:https://dozadesanatate.ro/7-remedii-pentru-alergia-la-caldura/

http://sanatate.acasa.ro/boli-7/alergia-la-caldura-155641.html

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *