Ingrediente:
3/4 ceașcă făină de cocos
2 ouă
1/3 cești ulei de cocos extra virgin topit
1/4 linguriță de sare sau 1 lingură îndulcitor(zahăr de cocos)pentru o plăcintă dulce
Instrucțiuni de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180C.
Într-un vas de amestecare sau un procesor de bucătărie cu atașamentul lamei S adăugați făina din nucă de cocos, ouăle, uleiul din nucă de cocos topit și sarea (sau îndulcitorul, în funcție de ceea ce faceți, o plăcintă sărată sau o plăcintă dulce).
Combinați până când se formează un aluat.
Transferați aluatul pe o bucată de folie de plastic și înfășurați aluatul. Refrigerați timp de 15 minute pentru a se întări puțin sau 2-3 minute în congelator dacă vă grăbiți.
Între timp ungeți o tigaie de 24 cm cu unt sau ulei din nucă de cocos. Utilizați o formă de tartă cu fund detașabil pentru a facilita detașarea.
Scoateți aluatul din congelator, despachetați-l și puneți-l în centrul tăvii de tartă.
Apăsați cu mâna pentru a aplatiza aluatul. Răspândiți și apăsați uniform aluatul în tavă.
Puteți folosi spatele unei linguri pentru a apăsa aluatul și a netezi suprafața.
Coaceți cu umplutura preferată. De asemenea, puteți coace singur blatul la o temperatură mai mică (160C) timp de 15-20 de minute sau până când părțile laterale devin aurii.
Blatul îl folosiți pentru orice umplutură rece precum cremă și fructe.
Lăsați să se răcească blatul în formă,apoi transferați pe un suport să se răcească complet.
Notă:
Utilizați ca îndulcitor eritritol sau zahăr din nucă de cocos.
Sare: nu folosiți sare dacă preparați o plăcintă dulce.
Informații nutriționale
Calorii 93
% Valoare zilnica
Total grăsimi 7.8g 12%
Total carbohidrați 4,1 g 1%
Fibre alimentare 2.6g 10%
Zaharuri 0,5g
Proteine 2g 4%
Vitamina A 1%
Vitamina C 0%
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici: ulei de cocos raw bio Biohealth,zahar de cocos,ulei de masline extra virgin Critida,ulei de masline extra virgin Drop of gods
https://www.facebook.com/sweetashoney.co.nz/videos/942713059210915/
https://www.facebook.com/bosh.tv/videos/1764963523582140/