INGREDIENTE
4 ouă
1/2 ceașcă | 120 ml ulei din nucă de cocos topit
1/2 ceașcă | 170 grame de miere sau 160 grame sirop de arțar
1 linguriță | 5 ml extract de vanilie
1/2 linguriță de oțet de mere
1/2 ceașcă | 56 de grame făină din nucă de cocos,cernută
1/2 ceașcă | 55 de grame făină de tapioca
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
Topping opțional :
1 cană frișcă din nucă de cocos
fructe de pădure
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE
Preîncălziți cuptorul la 180 ° C. Ungeți o formă rotundă de tort. Puneți deoparte.
Bateți ouăle într-un castron. Adăugați la ouă vanilia, mierea (sau sirop de arțar), uleiul de cocos și oțetul. Se amestecă bine.
Adăugați făina din nucă de cocos, făina de tapioca și bicarbonatul de sodiu. Se amestecă.
Turnați aluatul în forma de tort pregătită. Neteziți, astfel încât să fie uniform răspândită compoziția în tavă.Așezați în partea inferioară a cuptorului și coaceți timp de 28-30 minute. Pentru a verifica introduceți în centrul tortului cu un cuțit sau o scobitoare – dacă este curat(ă),este copt.
Scoateți cu grijă tortul din tavă și transferați-l să se răcească pe un suport de răcire.
După ce s-a răcit, puteți servi așa cum este sau garnisit cu frișcă din nucă de cocos și fructe de pădure.Se poate servi,deasemenea,cu înghețată.
NOTA
Informațiile nutriționale sunt pentru 1 porție din 10 felii înainte de adăugarea oricărui tip de topping.
Informații nutriționale:
pe porție (1 felie)
Calorii 209 Calorii din grăsimi 117
% Valoare zilnica
Total grăsimi 13g 20%
Grăsimi saturate 10 g 50%
Colesterol 65 mg 22%
Sodiu 93 mg 4%
Potasiu 60 mg 2%
Carbohidrați totali 19 g 6%
Fibre alimentare 2g 8%
Zaharuri 10g
Proteine 3g 6%
Vitamina A 1,9%
Calciu 2,7%
Fier 3%
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici: ulei de cocos Biohealth,sirop de artar bio,miere de albine raw
https://www.facebook.com/PrepareAndNourish/videos/2200504700239050/