Ingrediente:
3 banane mici sau 2 medii extrem de coapte (270 grame / fără coaja), piure
2 linguri ulei din nucă de cocos (28 grame)
2 lingurițe suc de lămâie sau oțet (cidru de mere)
2 lingurițe extract de vanilie
2 ouă mari (50 de grame fiecare,fără coajă) sau 2 ouă din chia pentru vegani
1 cană (95 grame) făină de ovăz (asigurați-vă că utilizați făină de ovaz fără gluten)
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
1/2 linguriță de sare
1 linguriță de scortișoară
1/4 linguriță nucșoară măcinată, opțional
Insructiuni de preparare:
Într-un castron mare, combinați ingredientele lichide (piure de banane + ouă) și amestecați până se combină bine.
Într-un bol mediu, amestecați împreună ingredientele rămase.
Se toarnă ingredientele uscate peste cele lichide și se amestecă până se combină.
Se lasă amestecul să stea timp de 10 minute.
Între timp, încălziți o tigaie la căldură medie. Ungeți ușor cu ulei de cocos.
Se toarnă 1/4 cănă de aluat în tigaie și se lasă timp de 3-4 minute până când încep să se formeze bulele.
Răsturnați-o și gătiți timp de încă 90 de secunde sau până când clătita obține o culoare maro auriu.
Continuați cu restul de aluat și serviți clătite imediat.
Acoperiți și păstrați la frigider până la 4 zile. Le putereți reîncălzi.
Notă:
Pentru a face 2 ouă de chia, amestecați 2 linguri de chia macinată cu 5 linguri de apă și lăsați să stea timp de 5 minute.
Pentru a face propria făină de ovăz, măcinați fulgi de ovăz într-un procesor de bucătărie.
Se pot servi cu concentrat(petimezi)de rodie,sirop de roscove,concentrat de struguri albi sau rosii.
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici: ulei de cocos raw bio Biohealth,zahar de cocos bio,lapte de cocos bio,sirop de roscove bio,concentrat(petimezi)de rodie bio,concentrat(petimezi)din struguri albi,concentrat(petimezi)din struguri rosii
https://www.facebook.com/CotterCrunch/videos/2288028951237775/