Burger vegetarian cu quinoa

 

Quinoa Veggie Burger Gluten-free Sliders

Ingrediente:
Pentru pâinea de quinoa:
2 cești / 340 g quinoa
2 căței de usturoi
¼ linguriță turmeric
¼ linguriță de piper Cayenne
¼ linguriță praf de copt
3 linguri de semințe de chia măcinate, înmuiate 9 linguri apă
1 cană / 240 ml apă
un vârf de cuțit sare și piper
apă pentru înmuiere

Pentru burger de legume
½ ceașcă / 70g semințe de floarea-soarelui
½ ceașcă / 65g semințe de dovleac
1 morcov
1 țelină
1 ceapă roșie mică
1 linguriță paprică afumată
3 linguri de semințe de chia măcinate, înmuiate 9 linguri apă
apă pentru înmuiere
Ketchup de tomate uscate:
8 roșii uscate tocate, înmuiate
4 lingurite oțet de mere
apă pentru amestecare

Garnitură:
8 castraveciori murați, tăiați în lungime
o mână de rocola
2 lingurițe semințe de susan

 

Quinoa Veggie Burger Sliders Recipe

 

Instructiuni de preparare:
Înmuiați chinoa într-un castron,semințele de floarea-soarelui și de dovleac într-un alt castron cu apă și un vârf de sare. Timpul de înmuiere de 8 ore este ideal, dar o oră este suficientă.
Scurgeți quinoa,o pune-ți într-un blender cu toate celelalte ingrediente pentru pâine.
Se amestecă până se omogenizează și apoi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Scurgeți semințele de dovleac și de floarea-soarelui apoi adăugați la un procesor de bucătărie împreună cu totate ingredientele pentru burger.
Amestecați până se combină bine împreună.Întindeți  compoziția într-o tavă căptușită cu hârtie de copt.
Coaceți ambele(pâine și burger) la 190C timp de 50-60 de minute, până când un cuțit introdus în mijloc iese curat.
Lăsați să se răcească în timp ce amestecați roșiile și oțetul pentru ketchup.
Așezați burgerul pe pâinea feliată, împrăștiați un strat de ketchup, castraveții tăiați în felii, rocola și apoi puneți pe partea superioară cealaltă jumătate de pâine.

Tăiați în 12 pătrate, presărați pe semințele de susan și serviți.Se în păstrează până la 3 zile.

Calorii: 180 cal

https://www.facebook.com/nestandglow/videos/1006964192814135/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *