Ingrediente:
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă medie albă tocată
2 – 3 căței de usturoi tocat
1 cană ciuperci tocate aproximativ 6-8 ciuperci
1 conservă de năut, fiart și clătit(425gr)
410 gr. roșii cubulețe,pot fi gătite (prăjite la foc)
1 conservă de anghinare, in apa(410gr.)
1 cană quinoa albă
1 linguriță boia de ardei afumată
1/2 linguriță fire șofran
sare și piper după gust
2 căni de zeamă de legume
1 cană de fasole verde congelată
1 ardei gras feliat
suc de 1/2 lămâie opțional
Instrucțiuni de preparare:
Se încălzește uleiul într-o tigaie mare, la foc mediu. Adaugați ceapa si usturoiul, sotați până cand ceapa devine translucidă , aproximativ 2 minute. Adăugați ciupercile și gătiți încă 2-3 minute până când ciupercile au început să se înmoaie.
După ce ciupercile au început să se înroși, adăugați năutul, roșiile, anghinarele, quinoa, boia de ardei și șofranul. Se condimentează cu sare și piper și amestecați totul împreună. Se adaugă bulionul și se amestecă din nou pentru a se încorpora. Se aduce amestecul la punctul fierbere, apoi se acoperă și se reduce temperatura pentru a fierbe timp de 20 – 25 de minute, până când cea mai mare parte a lichidului a fost absorbit.
Scoateți capacul și adăugați fasolea verde. Îndreptați partea superioară cu lingura și aranjați ardeii tăiați. Acoperiți din nou și gătiți încă 10 minute.
Stoarceți sucul de lămâie și serviți imediat.
Informații nutriționale:
Suma pe porție
Calorii 242 Calorii din grasimi 90
% Valoare zilnica*
Total grăsimi 10g 15%
Grăsimi saturate 1 g 5%
Sodiu 725 mg 30%
Potasiu 460 mg 13%
Carbohidrați totali 30 g 10%
Fibre alimentare 5g 20%
Zaharuri 5g
Proteine 6g 12%
Vitamina A 36,9%
Vitamina C 62,4%
Calciu 6,2%
Fier 16,2%
* Valorile zilnice procentuale se bazează pe o dietă de 2000 calorii.
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici: ulei de masline extra virgin Sitia Creta,ulei de masline extra virgin Drop of Gods,ulei de masline extra virgin bio Critida,ulei de masline exra virgin Messara
https://www.facebook.com/simplyquinoa/videos/1430551233712943/