Ingrediente:
1 ou de in, 1 lingură de făină de semințe de in, + 3 linguri de apă
½ ceașcă unt de caju sau unt de floarea-soarelui
3 linguri sirop de arțar
1 lingură suc de lamaie
1 piure de la o banană medie (+ felii pentru topping, optional)
½ ceașcă fulgi de ovăz
½ ceașcă fulgi de quinoa
1 linguriță praf de copt
¼ linguriță de sare
coajă de la 2 lămâi
2 linguri semințe de mac
1 lingură semințe chia (opțional)
Instrucțiuni de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C. Tapetați cu hârtie de copt o tavă și lăsați-o deoparte.
Amestecați împreună făina de semințe de in și apă și lăsați-o la o parte.
Bateți împreună untul de cajou, siropul, sucul de lamaie și banana într-un castron mare. Se adaugă ouăle de in și se amestecă pentru a se combina.
Se toarnă fulgii de ovaz, fulgii de quinoa, praful de copt și sarea și se amestecă împreună. Încorporați în compoziție coaja de lamaie, semințele de mac și semințele de chia (dacă se utilizează).
Puneți 2 linguri de aluat pe foaia de copt și repetați până când nu mai rămâne aluat.
Coaceți biscuiții pe suportul central timp de 16 – 18 minute până când marginile sunt maro aurii. Scoateți și lăsați-i să se răcească pe tavă timp de 5 minute, apoi îi transferați pe un suport de sârmă până la răcirea lor completă.
Notă:
Puteți folosi unt de migdale sau de arahide.
Informații nutriționale:
Calorii 102 Calorii din grăsimi 45
% Valoare zilnica*
Total grăsimi 5g 8%
Sodiu 39 mg 2%
Potasiu 147 mg 4%
Carbohidrați totali 12 g 4%
Fibre alimentare 1g 4%
Zahăr 3g
Proteine 2g 4%
Vitamina A 0,1%
Vitamina C 9,9%
Calciu 4,6%
Fier 5.4%
* Valorile zilnice procentuale se bazează pe o dietă de 2000 calorii.
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici: sirop de artar,unt de arahide crocant bio
https://www.facebook.com/greenhealthycooking/videos/1463797733721626/