Închide ochii și lasă-ți simțurile să călătorească într-o lume a gusturilor delicate și texturilor fine cu rețeta noastră specială de gofre cu făină de migdale. Cu o combinație ingenioasă de ingrediente nutritive și aromatice, aceste gofre reprezintă o aventură gustativă de neuitat. Făina de migdale superfină, făina de quinoa și făina de semințe din in se unesc într-o simfonie fragrantă, completată de aromele subtile ale scorțișoarei și vaniliei. Textura lor ușor crocantă pornește de la praf de copt și ajunge la o savoare perfect echilibrată cu o notă de sare de mare. Separând ouăle și combinând laptele de migdale cu îndulcitorul preferat, rezultă o compoziție diafană, gata să fie transformată în minunatele gofre pe care le adorăm. Poți adăuga un strop de rafinament cu uleiul din nucă de cocos topit, iar finalul devine o pânză în alb pe care îți poți picta operele de artă culinară. Cu un topping la alegere, aceste gofre cu făină de migdale devin o canvă deschisă pentru creativitatea ta culinară. Pregătește-te să te bucuri de o experiență delicioasă și să savurezi fiecare mușcătură din aceste delicii gofre.
Ιngrediente pentru gofre cu faina de migdale:
1 ceașcă făină de migdale superfină
1/3 cană de făină quinoa
3 linguri făină de semințe din in
1 1/2 linguriță praf de copt
1/2 linguriță de scorțișoară
1/2 linguriță pudră de vanilie
1/4 linguriță sare de mare
3 ouă separate
1/2 ceașcă lapte de migdale fără îndulcitor (o ceasca = 200 ml)
2 linguri sirop de arțar sau un îndulcitor lichid la alegere
1 lingură ulei din nucă de cocos topit, opțional
Topping la alegere.
Instrucțiuni de preparare pentru gofre:
Încălziți un aparat de preparat vafe.
Într-un castron mare, amestecați împreună ingredientele solide și lăsați deoparte.
Separați ouăle în două castroane. La castronul cu gălbenușuri, adăugați laptele de migdale, siropul și uleiul de cocos dacă folosiți, și bateți împreună până când se omogenizează. Bateți albușurile cu un mixer electric, până când se fac spumă.
Adăugați amestecul de lapte cu gălbenuș la ingredientele solide și amestecați până se combină. Adăugați albușurile și pliați ușor până când aluatul este bine combinat. Aveți grijă să nu amestecați prea mult.
Ungeți aparatul pentru vafe și puneți 1/4 ceașcă de aluat în centru.Coaceți vafele până când devin maro auriu și ușor crocante;aproximativ 2-3 minute.
Transferați vafele pe un suport de sârmă și repetați prepararea cu aluatul rămas.
Serviți cu topping-urile dorite (sirop de arțar,concentrat de rodie,sirop de roscove,concentrat de struguri.
Informații nutriționale:
Calorii 222 Calorii din grăsimi 135
% Valoare zilnica*
Total grăsimi 15g 23%
Grăsimi saturate 3g 15%
Colesterol 81 mg 27%
Sodiu 159 mg 7%
Potasiu 174 mg 5%
Carbohidrați totali 14g 5%
Fibre alimentare 3g 12%
Zaharuri 4g
Proteină 8 g 16%
Vitamina A 2,4%
Calciu 13,9%
Fier 9.2%
* Valorile zilnice procentuale se bazează pe o dietă de 2000 calorii.
De ce nu puneți gramajul in grame. Cât inseamna o ceașcă?
Buna,
am actualizat in articol 🙂 o ceasca echivale cu 200 ml de lichid. O zi buna si merci de vizita 🙂