INGREDIENTE
ulei de cocos + pudră de cacao( pentru tapetat forma)
110 gr.ciocolată neagră, tocată
1/4 ceașcă ulei de cocos
2 ouă mari + 2 gălbenușuri de ou
1/4 cană proteină
1/4 ceașcă zahar brun (sub zahar din nuca de cocos pentru paleo)
1 linguriță de vanilie
1/8 linguriță sare de mare
2 linguri făină de migdale
GARNITURI OPȚIONALE:
zmeură, căpșuni și afinele sunt delicioase
cremă de friscă sau înghețată
sos de caramel sau ciocolată
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade C. Tapetați interiorul la două forme de sufleu cu ulei din nucă de cocos. Adăugați o linguriță de pudră de cacao la fiecare și răsturnați formele,astfel încât pudra de cacao să acopere toate suprafața interioară.
Puneți ciocolata și uleiul din nucă de cocos pe bain marie și lăsați ciocolata să se topească încet. Se amestecă până se înmoaie și se scoate de la căldură.
Într-un castron mare, bateți ouăle, gălbenușurile de ou,proteina, zahărul, vanilia și sarea de mare. Se toarnă ciocolata topită în castron și se presară cu făină de migdale. Puneți cu grijă ciocolata în ouă.
Împărțiți aluatul între cele două forme. Coaceți sufleul timp de 10-12 minute.
Lăsați-le să se răcească timp de 1 minut apoi scoateți sufleul din forme. Așezați o farfurie pe partea superioară a formei, apoi răsturnați. Îndepărtați cu atenție sufleul din formă. Decorați după preferință și serviți imediat.
NOTA
Această rețetă se înjumătățește sau se dublează foarte bine.
Aluatul poate fi preparat cu până la trei zile înainte. Doar păstrați-l în frigider până la aproximativ o oră înainte să coaceți sufleul. Lăsați-i să stea la temperatura camerei, apoi se dă la cuptor.
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici: ulei de cocos raw bio Biohealth,ciocolata,zahar de cocos
https://www.facebook.com/asaucykitchen/videos/1836392836438035/