INGREDIENTE:
1 cutie (400 ml.) lapte de cocos integral de grăsime
1/2 cană zahăr din nucă de cocos
2 lingurițe extract de vanilie pură
un vârf de cuțit sare
3-5 mere (Granny Smith)
suc de 1 lămâie
INSTRUCTIUNI DE PREPARARE:
Se toarnă laptele din nucă de cocos și zahărul din nucă de cocos într-o cratiță. Se amestecă și se aduce la punctul de fierbere la foc mediu. Reduceți căldura la foc mic și fierbeți, amestecând ocazional, până când amestecul se îngroașă, aproximativ 35 de minute. Caramelul va continua să se îngroațe pe măsură ce se răcește. Se îndepărtează de la foc și se adaugă vanila și sarea. Se lasă să se răcească la temperatura camerei.
Între timp, feliați merele. Se pun într-un castron și se acoperă cu aproximativ 1 cană de apă și sucul de 1 lămâie. Scurgeți feliile de apă și înmuiați în caramel.Utilizați un cuțit pentru a face o tăietură mică și introduceți bețișoare.
NOTA:
Se poate face sosul de caramel cu un amestec de sirop de arțar și zahăr din nucă de cocos. Este nevoie de aproximativ 15 minute mai mult pentru a se îngroașa atunci când se utilizează siropul.
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici:lapte de cocos bio,zahar de cocos
https://www.facebook.com/176855779026667/videos/1577874402258124/