Ingrediente :
3 1/2 linguri (49 grame) ulei din nuca de cocos
1/2 cană (128 grame) unt de migdale nesărat
1/2 cană (120 mililitri) sirop de arțar
1/2 linguriță de scorțișoară
1/8 linguriță de sare
1 1/2 linguriță extract de vanilie
1 1/2 cană (138 grame) fulgi de ovăz (fără gluten, dacă este necesar)
1/2 cană (55 grame) migdale tocate, prăjite, optional
Instrucțiuni de preparare :
Într-o cratiță medie, topiți uleiul din nucă de cocos la căldură scăzută.
Se adaugă untul de migdale, siropul de arțar, scorțișoara și sarea și se amestecă până se combină bine.
Amestecând constant,lăsați până la punctul de fierbere.
Se fierbe timp de 2 minute, amestecând constant. Amestecul trebuie să se îngroașe puțin. Nu fierbeți mai mult de 2 minute.
Se îndepărtează de la căldură și se adaugă vanilia și fulgii de ovăz până se combină bine.
Dacă folosiți migdale, amestecați-le acum. Formați bile din compoziție și le așezați pe o hârtie de copt.
Refrigerați într-un recipient etanș timp de o săptămână.
https://www.facebook.com/texanerin/videos/490764751408275/