Ingrediente :
pentru 1 pâine
1 ½ cană nuci, prăjite și tocate (150 g)
1 cană semințe de dovleac (150 g)
¼ cană semințe de chia (45 g)
1 ceașcă smochine uscate, feliate (160 g)
½ cană semințe de in (85 g)
2 ¾ cană fulgi de ovăz (220 g)
1 lingură codimente pentru plăcintă cu dovleac(un amestec de scorțișoară, ghimbir și cuișoare)
2 lingurițe sare de mare
450 gr. piure de dovleac neîndulcit
1 cană lapte de migdale (240 ml)
¼ cană ulei de măsline (60 ml)
½ cană sirop de arțar (170 g)
⅓ ceașcă făină din semințe de in (55 g)
Instrucțiuni de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180˚C. Tapetați o tavă cu hârtie de copt.
Puneți nucile și semințele de dovleac pe tava pregătită. Se prăjesc în cuptor timp de 10 minute, până devin de o culoare maro auriu și obțin un miros parfumat.
Într-un castron, amestecați împreună nucile prăjițe și semințele de dovleac , semințele de chia, smochinele, semințele de in,fulgii de ovăz, condimentele pentru plăcintă cu dovleac și sarea.
Într-un castron mare, amestecați împreună piureul de dovleac, laptele de migdale, uleiul de măsline și siropul de arțar.
Apoi, adăugați făina din semințe de in și ingrediente solide și amestecați cu o spatulă pentru a le încorpora.
Puneți aluatul într-o tavă de pâine de 23 x 13 cm și întindeți-l. Se acoperă cu folie de plastic și se lasă să stea la temperatura camerei timp de 2 ore.
Preîncălziți cuptorul la 200˚C.
Coaceți timp de 1 oră și 20 de minute. Pâinea se va rumeni în timpul coacerii. Îndepărtați pâinea din cuptor și lăsați-o să se răcească timp de 15-20 de minute înainte de feliere.
Informații nutriționale:
Calorii: 411 Grăsimi: 19 grame Sodiu: 373mg Carbohidrați: 31 grame Fibre: 8 grame Zaharuri: 18 grame Proteină: 7 grame
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici: ulei de masline extra virgin Sitia Creta,ulei de masline extra virgin Drop of Gods,ulei de masline extra virgin bio Critida,ulei de masline exra virgin Messara,sirop de artar
https://www.facebook.com/tastyvegetarian/videos/256446745214823/