INGREDIENTE
Pentru batoane:
1 ceașcă curmale
¼ ceașcă nuci mărunțite
¼ cană jumătăți de pecan mărunțit
½ ceașcă fistic,decojit
¼ ceașcă nucă de cocos neîndulcit,mărunțită
1 lingură semințe de chia
3 linguri pudră de cacao (pudră de roșcove)
1 lingură ulei din nucă de cocos topit
1 linguriță de vanilie
¼ linguriță sare de mare
¼ ceașcă fructe goji (sau cireșe uscate)
1 lingură apă caldă, dacă este necesar
Pentru topping :
50 gr. 85% ciocolată neagră (vegană, dacă se dorește)
Pentru decor:
1 lingură de fistic
1 lingură de fructe goji
1 lingură de pecan tocat
sare de mare Maldon
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE
Puneți curmalele, nucile,nucile pecan, numai ¼ ceașcă de fistic în castronul unui procesor de bucatarie. Mixați până ingredientele se fac bucăți. Apoi adăugați nuca de cocos, semințele de chia, pudra de cacao, uleiul din nucă de cocos și extractul de vanilie. Mixați din nou până când amestecul este bine omogenizat. Dacă amestecul este uscat și prea tare, adăugați 1-2 linguri de apă caldă.
Apoi adăugați restul de ¼ cană de fistic și fructele goji și mixați din nou de câteva ori până când ingredientele sunt bine încorporate. Puneți amestecul într-o formă de pâine, căptușită cu hârtie de copt, plasată uniform și pe părțile laterale ale tăvii.
Puteți ciocolata neagră într-o cratiță mică pe bain marie până când se topește.Turnați peste batoane,astfel încât ciocolata să acopere batoanele în mod egal. Garniți cu 1 lingură din următoarele: fistic,goji și pecan, zdrobite.
Așezați batoanele în congelator timp de 30 de minute – 1 oră pentru a se întări. Odată gata de servire, stropiți cu sarea de mare Maldon, apoi tăiați în 8 pătrate. Depozitați cu siguranță în frigider timp de până la o lună.
Informatii nutritionale :
Porții: 8 batoane pătrate
Cantitatea pe porție: 1 baton
Calorii: 234
Grăsimi: 14,2 g
Carbohidrați: 26,9 g
Zahăr: 18,2 g
Fibre: 6g
Proteină: 4,5 g
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici:curmale bio,ulei de cocos raw bio,ciocolata,pudra de roscove,pudra de cacao bio
https://www.facebook.com/greenhealthycooking/videos/1943934655644942/