INGREDIENTE
1 cană curmale (aproximativ 12)
1/2 cană vegetal (sau apă)
1/2 cană piure de dovleac
2 lingură condimente pentru placintă cu dovleac (un amestec de scorțișoară, ghimbir și cuișoare)
1 lingură praf de copt
un vârf de cuțit sare
1 1/4 cană făină de migdale ((* vezi nota pentru opțiunea cu făină de ovăz))
2 lingurițe amidon de tapioca ((poate fi amidon de porumb sau arorut))
1/4 cană unt din semințe de dovleac ((unt de cajou))
GLAZURA
1/4 cană unt din nucă de cocos
1 lingură sirop de arțar ((opțional))
1 linguriță extract de vanilie
3-4 linguri lapte vegetal
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE
Preîncălziți cuptorul la 180 C.
Într-un blender combinați curmalele, laptele vegetal și piureul de dovleac. Se amestecă până se combină bine și se adaugă restul ingredientelor.
Se amestecă din nou până se combină toate ingredientele.
Împărțiți aluatul între 6 forme de brioșă care au fost ușor unse sau căptușite cu garnituri de hârtie.
Coaceți timp de 25-30 minute la 180 C.
Scoateți-le din cuptor și răciți complet.
Pentru glazură, topiți untul din nucă de cocos. Combinați untul din nucă de cocos topit cu siropul de arțar și vanilia. Adăugați încet laptele vegetal,amestecați până când devine o compoziție cremoasă. Puneți glazura la frigider timp de 5-10 minute sau până când devine de consistență groasă și se poate întinde ușor.
Dați brioșele la rece. Garniți cu semințe de dovleac.Serviți.
NOTA
Pentru opțiunea cu făină de ovăz: Înlocuiți făina de migdale și amidonul de tapioca cu o cană făină de ovaz.
https://www.facebook.com/feastingonfruit/videos/748521388667516/
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici: ulei de cocos raw bio,sirop de artar,faina de migdale,lapte de cocos