Faceți clic pe textul subliniat de mai jos pentru a cumpăra ingrediente!
INGREDIENTE:
340 gr. merișoare proaspete sau congelate
1 măr Granny Smith, decojit și cubulete
1 cană caise uscate, cubulete
1 ceapă, în cuburi
1/3 oțet din cidru de mere
1 lingură de ghimbir proaspăt rasă
1/2 cană zahăr de cocos(sau zahăr brun)
2 lingurițe semințe de muștar
1/4 cană suc de portocale
2 bastoane de scorțișoară
INSTRUCTIUNI DE PREPARARE
Puneți toate ingredientele într-o cratiță la foc mediu și aduceți la punctul de fierbere, amestecând ocazional. Reduceți căldura la foc mic, acoperiți și lăsați chutney să fiarbă timp de 30 de minute până când fructele s-au înmuiat. Descoperiți și lăsați să fiarbă încă 10 minute sau până când cea mai mare parte a lichidului s-a evaporat și chutney-ul este frumos și gros.
Se răcește complet și apoi se transferă într-un vas de depozitare.Refrigerați până când este gata de utilizare.
CE ESTE CHUTNEY?
Ca și gem, chutney este făcută dintr-o bază de fructe care include și fructe uscate(stafide,caise) adăugate pentru textura. Spre deosebire de gem, chutney are în componență oțet și mirodenii. Chutney are origini în bucătăria indiană și a evoluat așa cum a fost făcut în alte părți ale lumii.Mâncarea indiană și chutney sunt foarte populare în Marea Britanie. Chutneys se poate prepara într-o varietate de arome, cu mango, măr și roșii,fiind unele dintre cele mai populare.
CUM VOR UTILIZA CHUTNEY ?
Există multe utilizări pentru chutney. Se adaugă în orice fel de mâncare. Chutney cu merișoare este perfectă cu crostini și o brânză moale. Poate fi atât de delicios cu năut,quinoa și legume prăjite(coapte).
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici: zahar de cocos bio,caise uscate bio
https://www.facebook.com/176855779026667/videos/2005167096195517/