Supă din conopidă și caju

 

 

Imagini pentru Cauliflower-Cashew Soup with Crispy Buckwheat

 

Faceți clic pe textul subliniat de mai jos pentru a cumpăra ingrediente!

 

INGREDIENTE

½ ceașcă ulei de măsline extra virgin
4 conopide mari, felii subțiri
2 caței de usturoi, felii subțiri
2 frunze de dafin
2 lingurițe frunze proaspete de cimbru
sare
½ ceașcă vin alb sec
1 conopidă,tăiată în buchețele mici
¼ linguriță piper de cayenne
¾ ceașcă plus 2 linguri caju
6 cupe (sau mai mult)zeamă de legume, de preferință preparată de casă
piper negru proaspăt măcinat
2 linguri de crupe de hrișcă
2 lingurițe suc de lămâie proaspătă
½ linguriță paprika

 

Imagini pentru Cauliflower-Cashew Soup with Crispy Buckwheat

 

 

INSTRUCTIUNI DE PREPARARE

Încălziți ¼ cupă de ulei într-o oală mare. Se adaugă ceapa, usturoiul, frunzele de dafin,cimbru și sarea. Gătiți, amestecând ocazional, până când conopida devine translucidă, 6-8 minute.

Adăugați vinul, aduceți la punctul de fierbere și gatiți până când se reduce la jumătate, aproximativ 4 minute. Scoateți ¾ ceașcă de conopidă deoparte; adăugați restul în oală, împreună cu piperul cayenne și ¾ ceașcă de caju, adăugați sare.

Acoperiți vasul, reduceți căldura și gătiți, amestecând ocazional, până când conopida fiartă, iar legumele și-au eliberat toată apa, 20-25 minute (verificați ocazional, reduceți căldura dacă este necesar) .
Adăugați zeama de legume și puneți sare și piper negru. Lăsați să fiarbă, reduceți căldura și acoperiți, timp de 20-25 minute. Scoateți frunzele de dafin. Scoateți supa de la căldură și lăsați-o să se răcească ușor.

Între timp, încălziți ¼ cană de ulei într-o tigaie,dăugați ¾ cană conopidă,2 linguri caju, hrișca și adăugați puțină sare. Gătiți , amestecând adesea, până când conopida și nucile caju au devenit de culoare aurie și hrișca este rumenită și crocantă, 5-8 minute. Scoateți de la căldură și adăugați sucul de lămâie și boiaua de ardei. Lăsați ușor să se răcească.
Dacă se dorește o  supă fină se pune într-un blender până când devine o cremă netedă. Gustați și dacă este necesar mai adăugați zeamă de legume.

Serviți supa cu amestecul de conopidă și hrișcă prăjită.

Porții: 8 porții

 

Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici: ulei de masline extra virgin Critida,ulei de masline extra virgin bio Critida,ulei de masline extra virgin Sitia,ulei de masline extra virgin Drop of Gods

 

https://www.facebook.com/bonappetitmag/videos/10160840234050367/

 

 

Ulei de masline extra virgin Drop of gods 500mlUlei de masline extra virgin *BIO Critida 750ml

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *